joi, 19 aprilie 2012

Ce este viata?

Spiritele naturii
Elfi, Gnomi, Silfe si alte spirite tainice ale naturii

Viata este mult mai frumoasa, mai plina de incantare, mai bogata in iubire si intelepciune decat putem crede si imagina. Mintea noastra, mai degraba rationala decat intuitiva, a uitat sa inteleaga graiul fermecator al Pomilor, Pasarilor, Fluturilor, Pajistilor pline de iarba si flori. Nu mai credem in existenta Zanelor, Spiritelor Padurilor, a Elfilor jucausi sau al Ondinelor nemaipomenit de frumoase. Ni se pare ca suntem sigurele Fiinte inteligente de pe Planeta, singurii care avem dreptul sa iubim si sa tanjim dupa iubire.
Despre Spiritele Naturii si existenta lor, ne vorbesc toate Povestile Lumii, Legendele strabune, cei care le vad, le simt, le aud, le inteleg si care, mai ales, le iubesc si le respecta. Tocmai despre aceste Fiinte de Lumina, va vom povesti in cele ce urmeaza. Trebuie sa fim constienti ca dincolo de ceea ce vedem, atingem si pipaim cu simturile fizice, se mai afla ceva care merita atentia noastra. Este un chip al Lumii care se afla in spatele chipului stiut de noi. Este un Mister al Vietii, care nu este ascuns decat celui care refuza explorarea, celui care se limiteaza prin ratiune, ignorand ca poseda si alte instrumente prin care poate cunoaste si colabora.
Secretul Creatorului se afla dincolo de granitele pe care singuri ni le impunem.
E suficient doar sa privim cu iubire tot ceea ce ne inconjoara! Sa privim in inima noastra! Sa privim cu bunavointa, asteptand, fara macar sa cerem, ca Cerurile sa se deschida de la sine si Ingerii lor sa ne vorbeasca prin revelatie si iluminare.
Atunci vom sesiza ca in spatele fiecarei existente se afla un glas, o Constiinta. Va vor vorbi Vantul si Ploaia, va va vorbi Pamantul, pe care astazi il calcam, ne vor vorbi Pajistile cu flori si Arborii cu frunzis frematator si Stelele noptii, deopotriva. Vom intelege ce ne spun Pasarile care ciripesc in umbra Padurilor, vom intelege astfel, sunetul Zapezii care cade si vom simti ce inseamna sa ne minunam si sa ne incantam in mijlocul unei atat de frumoase Creatii.
Ca sa intelegem Natura si sa putem comunica cu ea, trebuie sa acceptam ca este plina de Inteligenta, ca are nivele de Constiinta, asemanatoare cu ale noastre, ca are capacitate de a iubi si ca are nevoie de iubire si compasiune. Nici nu ar putea fi altfel, daca ne gandim ca este Opera Creatorului, care a pus o parte din Sine, in fiecare element al Vietii, inzestrandu-l cu toate valorile Sale.
Natura inseamna tot ce exista, indiferent de regnul din care face parte: mineral, vegetal, animal, uman, indiferent daca este inger, planeta sau galaxie. Viata pulseaza pretutindeni. In momentul in care inima noastra universala va accepta sa comunice, vom incepe sa intelegem ce spun Pomii si Florile, Norii si Vantul, Zapezile care cad si Pasarile care trec pe Cer. Vom intelege graiul Stancilor si al Muntilor, vom putea asculta sfaturile inteleptelor Ape si vom comunica cu Stelele.
Spiritele creatiei

Ca sa intelegeti rosturile Naturii, trebuie sa faceti cunostinta, mai intai, cu Marile Entitati de Lumina, care guverneaza cele cinci Spirite, guvernatoare ale elementelor primordiale, prin care s-a definit Creatia: Spiritul Pamantului, Spiritul Apei, Spiritul Aerului, Spiritul Focului si Spiritul Eterului. Ele activeaza Principiile, Izvorul celor cinci nivele ale constiintei care sustin Eternitatea.

Spiritele Eterului ne vorbesc, ne inspira si ne modeleaza sufletele. Acestea pot fi simbolizate de parfumul emanat de fintele pe langa care trecem sau de mirosurile naturii: mirosul unei pajisti cosite, al unei stanci, al carbunelui, al prafului din drum udat, al pamantului reavan. Miresmele Naturii, in special ale florilor, au un rost precis in cadrul existentei umane. Ne amintesc de lumea divina si accelereaza procesul de vindecare. Absolut totul are miros. Constientizati miresmele Naturii! Astfel, sufletul vostru va regasi vibratiile inalte ale lumii divine, Lumea din care el insusi este parte.

Spiritele Focului, numite si Salamandre, intretin arderea Focului in Inima Naturii. Sunt fiinte nevazute care se ocupa de caldura Vietii si Lumina ei interioara, si se arata din cand in cand celor iubiti si buni. Pot fi vazute doar de Marii Intelepti, de Pustnicii devotati total divinitatii. Ele slujesc energia Focului si il raspandesc pretutindeni, pentru ca fara Caldura si lumina lui, nimic nu ar putea exista.
Focul este Spiritul inlantuit in Materie. El alimenteaza cu Viata, Focul Soarelui.

Spiritele Aerului se ocupa de Corpul Mental al Universului. Ele creaza Inteligenta tuturor Fiintelor. Acestea sunt numite Silfe. Ele populeaza aerul planetei, au sarcina de a pastra nealterata viata starii de agregare gazoasa in intreaga Creatie. Primenesc atmosfera, insufletind visele, aspiratiile Omului, pastrand puritatea Vietii. Au grija de transparenta, claritate si noblete. Pot fi vazute in zilele insorite, in interiorul Padurilor putin umblate, la malul Marii, pe crestele inalte ale Muntilor, dansand. Spirite Neinlantuite ale Naturii, ele calatoresc din fiinta in fiinta. Inteligenta lor deaseste pe cea a entitatlor din lumea Apei, a Pamantului si Focului. Elfii apartin tot Lumii Aerului si forma lor eterica aminteste de silueta umana, la scara foarte mica. Munca lor de baza e sa ingrijeasca Florile si sa le sustina cu energie de la inflorire pana ofilesc. Elful unei Flori ramane langa ea pani aceasta moare. Ei sunt foarte veseli, le place sa danseze, sa se joace, sa se bucure. Au grija de Lumina si Radianta Lumii Vegetale. Cand plecam dintr-o gradina, purtam fara sa stim, un vartej de Fiinte Eterate. Acestia sunt Elfii jucausi, care ne petrec plini de verva si candoare. Ei sunt responsabili cu intretinerea vietii Plantelor, a Florilor si de prospetimea frunzelor. Fiecare specie din Lumea Vegetala si Animala are un Spirit Guvernator care vegheaza evolutia speciei respective. De asemenea, un loc special il ocupa Elfii florii de cires. Aceste mici si gingase fiinte de lumina pura, care supravegheaza cresterea si rodirea plantelor de tot felul, sunt spiridusi. Ei cunosc multe lucruri care noua Oamenilor ne scapa. Ei ne ajuta sa recunoastem Semnele lui Dumnezeu.

Spiritele apei au grija de prospetimea Vietii, transparenta si puritatea ei. El guverneaza sentimentele si emotiile lumii. Fiintele ce slujesc apa au fost numite de strabuni: Naiade, Sirene si Ondine. Formele lor capata diferite infatisari, avind tendinta de a imita forma Omului. Cei ce le vad spun ca pot lua forme umane. Sunt mai mici decit oamenii si au o frumusete rapitoare. Aceste spirite s-au retras din ce in ce mai adinc in profunzimea Universului caruia le apartin si au intrerupt orice contact cu noi. Acum prefera linistea apelor de la inaltime, din Padurile batrane, mai putin umblate de Om, a Apelor singuratice sau a Muntilor de neatins.

In fine, Spiritul pamantului guverneaza si sutine Imparatia vazuta, Lumea manifestata, Materia. De asemenea, intretine vitalitatea Formelor Pamantului, Corpul Fizic al Universului, stimuleaza stabilitatea, vointa, echilibrul, fermitatea si demnitatea de a fi. Spiritele Pamantului pot fi intalnite in pesteri, in adancurile Pamantului, sub stanci, in munti, printre roci, in mici grote acoperite de muschi ale batranelor Paduri.
Mitologia tarilor nordice abunda in povesti cu zane, elfi si gnomi. Acestea vorbesc despre Gnomi ca despre gardieni ai bogatiilor din adancuri. Ei sunt de asemenea, considerati pazitori ai Portilor Pamantului. Ei ies si ne privesc din spatele radacinilor Arborilor batrani sau din crapaturile dintre stanci. Sunt pusi pe sotii, intind mici capcane si se amuza copios. Sunt sfatosi si plini de solicitudine, dar si foarte putin comunicativi. Cine le castiga increderea, le devine prieten pentru totdeauna. Rolul lor este de a ne invata supravietuirea. Fac parte din invelisul vital al planetei noastre. Lucreaza cu esenta mineralelor pe care o intretin si o dezvolta. Sunt modelatori ai Formelor. Ei framanta lutul Vietii, dandu-i o anume Forma, conform cerintelor Universului Manifestat.

Alte Spirite ale Pamantului sunt devasurile. Aceste Fiinte de Lumina, care coordoneaza schema prin care se distribuie fortele naturii, fiecarui regn sau specii in parte. Lucrul lor se savarseste in interiorul Semintelor. Stralucirea lor este aproape egala in intensitate cu cea a Soarelui. Poseda cheia evolutiei in cadrul oricarei fiinte. Sunt intelepte, rabdatoare si intelegatoare. Alimenteaza cunoasterea unei specii si ii inspira arta de a se dezvolta. Toate celelalte spirite sunt subrodonate intelepciunii lor.

Devasurile semnelor divine sunt cele ale marului si florii soarelui. Ele sunt principiul care creaza si alimenteaza cu Viata toate speciile de Arbori-Meri, care au existat, sunt sau vor fi pe acest Pamant. Heruvimul Pomilor de Mar! Fiecare radacina a vietii e guvernata de un Heruvim anume, prin care Radacinile alimenteaza Nemurirea speciei respective. Heruvimul e un inger creator prin excelenta!

Ca un "grad" superior avem Ingerul privelistii. El este un Spirit Guvernator, care vegheaza evolutia unei specii anume. Acesta coordoneaza uimitoarea munca a Devasurilor, Elfilor si micutelor Zane pentru a obtine expresia cea mai adevarata a Frumusetii dumnezeiesti. El vorbeste despre perfectiunea ansamblurilor, despre unitatea ce leaga totul, despre Fraternitate si bucuria de a fi impreuna, face ca Viata sa fie coerenta.

Spiritele vastei si misterioasei Naturi sunt pretundindeni. Entitatile care ne inconjoara sunt nenumarate. Printre ele, Zanele - siluete transparente in peregrinare prin padurile umbroase. Ele oranduiesc Viata vegetala.Pretutindeni unde vedeti o Floare, o holda de Grau cu Maci si Albastrele, o Padure umbroasa sau o Pajiste inverzita,. Ele exista in inima Naturii, la fel de frumoase, intelepte si generoase.

Regentul padurii de argint traieste in Padure. Padurile sunt comunitati frematatoare, ce adapostesc atatea Fiinte pline de farmec, frumusete si inteligenta. Regentul este o entitate plina de maiestate, care reuneste toate fiintele Padurii, intr-un singur suflet. Poate oferi darul de pret al unei vitalitati debordante, al unei Forte de ancorare in Viata, fara margini. Ajuta la descoperirea secretelor, in modul cel mai natural cu putinta. Puterile lui sunt mari si abia stiute de Lumea oamenilor.

Dar nu putem uita din aceasta scurta prezentare a unui atat de vast domeniu pe Geea - Mama Pamant, care ne sustine devenirea. Ea garanteaza fiecaruia toate resursele necesare Vietii, protectia sa, sprijinul pentru a face lucrul pentru care am venit in Lumea Manifestata. Planeta Pamant este una dintre scarele incinte in care se bucura si se incanta Dumnezeu. E catedrala sfintita de Arhanghelii Lui, un Loc al devenirii, Altar gigantic. O PARTE DIN TRUPUL LUI DUMNEZEU! Ea evolueaza alaturi de noi, traieste, creste, iubeste si sufera alaturi de noi. Ei nu ii este indiferent daca suntem sau nu fericiti si ne supravegheaza. Depune marturie pentru faptele noastre, savarsite in Regatul ei. Vitalitatea noastra depinde de felul cum respectam si onoram trupul Mamei Pamant.

"Nu traim in Universuri diferite, caci nu exista decat o singura Creatie, cu infinite posibilitati de exprimare... O singura Mana ne-a faurit pe fiecare si Suflul Celui Inalt canta in mine ca si tine, in Norul care calatoreste din Cer in Cer, ca si Vantul care il poarta... Marea Taina a existentei este sa faci loc in inima pentru iubire si sa vrei sa o imparti cu toti!... O Viata secreta te asteapta ca sa o descoperi si sa ti se reveleze... Accepta sa fii frumos si sa fii deschisa la orice provocare!... Accepta orice intamplare care vine la tine si imprieteneste-te cu fiecare pas pe care il faci, in Necunoscutul care te cheama!..."

(Lidia Barsan - "Elfi, Gnomi, Silfe, Spirite tainice ale naturii")

joi, 5 aprilie 2012

ECCE HOMO !

Ecce Homo!

de Aretya Ganea

„Oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta sensul vietii fara sa-l gaseasca si cei care l-au gasit, fara sa-l caute”
Emil Cioran

Organismul uman este din punct de vedere astrologic, un zodiac viu, in permanenta miscare. In fiecare dintre cele 12 constelatii zodiacale interioare, din harta noastra natala, se poate afla, dezvolta constiinta, ce coordoneaza toate eurile noastre. Ce este sus este si jos, omul ca reflectare a macrocosmosului este, simbolic vorbind, un microcosmos, creat din informatie, energie, materie, modelat dupa chipul celor 12 energii, idei primordiale, atemporale, ale celor 12 constelatii zodiacale.

Aceste 12 semne zodiacale sau 12 imagini arhetipale, ce definesc omul in totalitatea sa, imbogatesc continuu sufletul uman, prin modelari spirituale, ale emotiilor, sentimentelor, pasiunilor, ale gandurilor noastre, in planul fizic.

Pentru ca lumina noastra interioara, sinele inalt, sa se poate manifesta in totalitate, in aceasta viata, prin sinele nostru individual, trebuie sa ajungem sa dizolvam, pe rand, fiecare bariera, atasament, rezistenta sau frica, din personalitatea noastra. Frica este energia cea mai densa, ea este de fapt, absenta iubirii. Trebuie sa fim constienti clipa de clipa, de posibile frici ascunse in noi, fiind atenti la posibile atasamente.

Putem depista aceste atasamente, in lucrurile pe care le consideram importante, de care ne este greu sa ne lipsim, sa renuntam. Intrebandu-ne ce este cu adevarat important pentru noi, vom afla usor atasamentele noastre: persoanele, lucrurile, la care tinem cel mai mult…

Identificand ceea ce este important pentru noi, vom putea procesa frica, teama ascunsa in spatele acestor lucruri, persoane dragi. Cu cat tinem mai mult la cineva, cu atat nu vrem sa il pierdem, il tinem strans linga noi. Aceste atasamente ne pot mentine blocati in evolutie, iar constiinta nu se poate dezvolta, extinde, in voia sa.

Am fost invatati sau mai bine zis am fost programati mental, sa credem ca lucrurile importante pentru noi sunt cele din exterior, aflate in afara noastra, iar daca le vom pierde, atunci vom pierde sensul vietiilor noastre, nu mai avem pentru cine si pentru ce trai. Ceea ce este fals, pentru ca nu in exteriorul nostru ne vom gasi implinirea, ci doar in noi insine, in adancul inimii noastre.

Ca sa ajungem un Om spiritual trebuie sa facem sa straluceasca fiecare potential al propriului nostru Zodiac microcosmic. Cele 12 constelatii ne daruiesc 12 raspunsuri existentiale, 12 moduri esentiale de traire, de cunoastere, inalt diferentiate intre ele. Cu ajutorul lor putem descoperi fiintele, lucrurile, visele, inclinatiile, idealurile care sunt importante pentru noi, pentru functionarea optima a destinului nostru, iar impreuna cu ele, descoperim si atasamentele, fricile, rezistentele corespunzatoare, profund ascunse, in sufletul nostru.

Voi analiza pe rand, posibile frici, temeri, atasamente, specifice fiecarei zodii in parte, cu scopul clar, de a putea constientiza usor problemele, blocajele, ce ne pot intarzia evolutia, atingerea unei culmi spirituale, starea de iluminare.

Zodia Berbecului: pe acesti nativi ii sperie lipsa dinamicii, a actiunii, absenta provocarilor vietii, a concurentei, pierderea curajului si a increderii in fortele sale, pierderea independentei; el opune rezistenta puternica la ingradirea libertatii sale (reactionand prin agresiune); ii este frica de batranete, de pierderea puterii, a vointei de a fi.
Devalorizarea inconstienta poate conduce aici, la manifestari despotice, violente, manipulare dependenta de propriul ego, obsesia propriei persoane.
Cheia integrarii armonice: dozarea eficienta a energiei interioare in toata activitatea sa, dezvoltarea empatiei si a unei bune comunicari, relationari cu semenii sai, intelegerea continuitatii, a necesitatii finalizarii tuturor actiunilor sale, cultivarea tactului, si a respectului fata de ceilalti;

Zodia Taurului: aici, intalnim frica de a fi deposedat, de a ramane fara posesiuni, fara bunuri considerate vitale; frica de schimbare, frica nesatisfacerii erosului, a placerilor vietii, teama de pierdere a traditiilor, obiceiurilor, principiilor sale, lipsa contactului permanent cu natura; absenta concretului, decizia de a renunta la ceva sau cineva, schimbarile, pot determina acestor nativi adevarate angoase.
Devalorizarea inconstienta in acest caz poate conduce la dependenta de bunuri, de placeri, de hrana, vasalitate, incapatanare, impotrivire obsesiva la toate schimbarile vietii.
Cheia integrarii armonice: concentrarea atentiei pe sine, intelegerea faptului ca sufletul sau este cea mai mare achizitie, comoara sa cea mai de pret in aceasta viata.

Zodia Gemenilor: pe acesti nativi ii poate speria lipsa comunicarii, lipsa contactelor umane, a provocarilor intelectuale, posibila pierdere a glasului, a ratiunii, a mintii sale, a interesului pentru cercetare; intalnim in acest caz teama de singuratate, de plictiseala; lipsa unui punct de vedere personal asupra oricarui aspect al vietii si un intelect necorespunzator, neperformant le poate provoaca angoase puternice.
Devalorizarea inconstienta aici, poate conduce la neputinta de a se concentra mai mult timp pe un subiect, superficialitate, multiple indoieli, inconstanta, neincredere cronica, falsitate, dualitate, imprastiere mentala, atasament de intelect si obsesia explicatiilor, a acumularilor de cunostinte.
Cheia integrarii armonice: iesirea din dualitatea intelectului (da-nu), organizarea, trierea stricta a gandurilor, a informatiilor receptate, trairea in minte si in inima, a gandi cu inima si a simti cu mintea.

Zodia Racului: intalnim aici teama de pierdere a securitatii emotionale, a sigurantei familiale, a amintirilor personale, pierderea contactului cu familia sa, cu tara sa, pierderea mamei , teama de a pierde protectia, ocrotirea celor apropiati, pierderea caminului; apare frica distantarii sufletului fata de eu, frica de separare, frica de a fi dezamagit, de a se desprinde emotional si teama de a fi parasit produc angoase.
Devalorizarea inconstienta poate conduce la tiranie sentimentala, instabilitate psihica, infantilism, fuga de realitate, fuga in trecut, griji excesive (ce se pot transforma in agresivitate), dependenta de mama si pretentia obsesiva de a fi rasfatat.
Cheia integrarii armonioase: descoperirea sigurantei de sine, a pacii interioare, ascultarea intuitiei, detasare emotionala ce face posibila comunicarea permanenta cu sufletul, ce stabilizeaza si vitalizeaza corpul fizic, a trai in inima sa sacra.

Zodia Leului: acesti nativi au teama pierderii centrarii pe sine, teama de a fi umil, de a nu fi admirat, frica de a pierde curajul necesar in a cuceri lumea, pierderea suveranitatii, teama de a nu fi iubit, de a fi singur, lipsa inspiratiei creatoare si pierderea pozitiei de lider ii provoaca adevarate angoase.
Devalorizarea inconstienta: conduce la supraevaluare, infatuare, manipularea celor apropiati, cultul personalitatii, autoamagire, egocentrism, lipsa de masura, obsesia puterii si a venerarii.
Cheia integrarii armonice: a invata sa daruiasca, sa iubeasca neconditionat, sa fie un bun exemplu personal, prin cultivarea modestiei ; intelegerea destinului ca o creatie continua constienta.

Zodia Fecioarei: gasim aici teama de pierdere a luciditatii, a capacitatii de analiza, a ratiunii, a pragmatismului, frica de a gresi, de a se pierde pe sine si de a pierde detalii, lipsa de precautie, lipsa cumpatarii, inexactitatea, neprevazutul, riscul, imperfectiunea produc veritabile angoase.
Devalorizarea inconstienta: conduce la intoleranta, agitatie psihica, cicalire, hipercriticism, asprime sufleteasca, obsesia acumularilor.
Cheia integrarii armonice: a nu judeca, recunoasterea divinitatii din fiecare om, toti suntem divini, copii minunati ai lui Dumnezeu Tatal-Mama, a vindeca pe altii pentru a se vindeca pe sine.

Zodia Balantei: aici intalnim teama de conflicte, de a fi refuzat, respins, teama de a lua decizii, de a-si exprima punctul de vedere, teama de a pierde afectiunea celor din jur, de a fi lipsit de frumusete, frica de a spune Nu; lipsa armoniei, a bunului simt, aparitia conflictelor pot produce angoase vii nativilor Balanta.
Devalorizarea inconstienta conduce la acceptarea compromisurilor pentru evitarea oricarui fel de tensiuni, comoditate indolenta, snobism, nehotarare, oscilatie continua, conventionalism, dependenta de estetica si arta, obsesia reflectarii in celalalt si de a seduce.
Cheia integrarii armonice: a face alegeri din inima, armonia se gaseste in interior, partenerul ideal este sinele cel inalt, curajul confruntarilor genereaza evolutie.

Zodia Scorpionului: la acesti nativi intalnim teama de a pierde potenta sexuala, vointa personala, identitatea sexuala, pierderea pasiunii de a trai, frica de a fi las, de a fi incapabil sa sondeze strafundurile inconstientului; frica de a pierde controlul si posibilitatea de a se pierde in abisurile inconstientului le produce angoase adanci.
Devalorizarea inconstienta conduce la gelozie, razbunare, abuzuri, autodistrugere, cinism, culpabilizare sexuala, dependenta de sex, de senzatii tari; posibilitatea de a fi slab, de a nu fi performant sexual, se poate transforma in obsesie, la nativii Scorpion.
Cheia integrarii armonice: controlul asupra fortelor sexuale poate transforma dorinta sexuala in motorul vointei si al motivatiei interioare; prin tantra sau magie sexuala se poate ajunge la extinderea constiintei, eliberarea de atasamente, alchimia instinctelor in iubire pura.

Zodia Sagetatorului: descoperim aici teama de a fi lipsit de valoare, de a pierde elanul cunoasterii, de a nu avea dreptate, pierderea puterii de a convinge, a integritatii morale, teama de limitare a libertatii spirituale, teama de a pierde scopurile inalte, de a nu gasi sensul vietii sale; frica distrugerii demnitatii sale, a nobletei sale impreuna cu esecul desavarsirii spirituale pot produce profunde angoase.
Devalorizarea inconstienta conduce la aroganta spirituala, ipocrizie, misionarism extrem, autoevaluare labila, fanatism, credulitate, moralitate exagerata, delir de grandoare, obsesia dreptatii, a justitiei perfecte.
Cheia integrarii armonice: intelegerea faptului ca justitia divina este perfecta, in dimensiunea noastra se numeste legea cauzei si a efectului; deschiderea spirituala, ascultarea glasului interior; cultivarea virtutilor superioare prin practica spirituala; telul suprem este dobandirea intelepciunii, cu posibilitatea atingerii starii de Maestru spiritual.

Zodia Capricornului: la acesti nativi exista teama de a nu fi respectat, de a nu se realiza prin munca, de a avea insucces, de cadere sociala, frica de a pierde renumele, de a fi ajutat, de a fi neimportant, pierderea sentimentului de responsabilitate; incapacitatea de a invinge rezistentele interioare, de a face fata conditiilor dure de viata, de a realiza lucruri marete (ca ei), le poate crea adevarate angoase.
Devalorizarea interioara poate conduce la invidie, racirea sentimentelor, inchistare interioara, duritate mentala, ambitie intunecata, dependenta de cariera, obsesia randamentului maxim, de a fi util, indispensabil, obsesia performantei in cariera.
Cheia integrarii armonice: constientizarea faptului ca realizarile exterioare nu sunt mai importante decat cele interioare, un inalt spirit al datoriei ii poate face deplin responsabili, in tot ceea ce gandesc, simt si fac, implinirea sinelui este prioritara oricarei cariere.

Zodia Varsatorului: aici intalnim teama de pierdere a originalitatii, a unicitatii, teama de a se pierde in multime, de a fi oameni obisnuiti, de a nu fi speciali, frica de a li se impune, de a fi constransi, prin lanturi sociale; pierderea drepturilor sociale, inegalitatea si posibila pierderea a individuatiei lor, le determina reale angoase.
Devalorizarea interioara poate conduce la utopie, gradomanie, snobism, dependenta de viziuni; atacul la libertatea lor de expresie, nedreptatea pot crea obsesii.
Cheia integrarii armonice: revelatia ca toti facem parte din familia umana, din umanitate, fara sa ne pierdem identitatea personala, dezvoltarea spiritul de echipa, iubirea aproapelui ca pe sine insusi, a fi in slujba umanitatii; acceptarea faptului ca schimbarea societatii incepe din interior.

Zodia Pesti: acesti nativi au teama ca ar fi incapabili sa se elibereze de suferinta, de dureri, de karma, teama de individuatie, de conditionari; teama de a se confrunta cu ei insisi, frica ca nu pot empatiza, nu pot darui compasiune; absenta viziunilor interioare, a trairilor mistice, lipsa tolerantei, a solidaritatii sociale si a compasiunii pot produce aici angoase adanci.
Devalorizarea interioara poate conduce la identificarea totala cu ceilalti, posibila depersonalizare, fuga de sine, evadarea din realitate, lipsa punctelor de vedere personale, santaj sentimental, viata dubla, confuzii mentale, dependenta de alcool si de medicamente, abandonare in vicii.
Cheia integrarii armonice: acceptarea vietii in acest plan fizic, asa cum este ea, cu bucuriile si durerile sale; prin devotament, sacrificiu, prin credinta in divinitatea interioara, destinelor umane pot fi intelese si implinite; transcenderea suferintei poate determina arderea karmei personale, inchiderea cercului karmic, iesirea din legea cauza-efect si intrarea, trairea in legea iubirii neconditionate, prin care eurile se pot dizolva in constiinta colectiva. Cunoasterea care imbraca orice forma de frica se numeste iluminare.

Parcurgand fricile, temerile fiecarei zodii in parte putem realiza in ce stadiu de evolutie ne aflam, bineinteles, daca suntem cu adevarat sinceri cu noi insine. Aceste umbre se vor constientizate, asumate, integrate in constiinta de sine, apoi dizolvate, eliberate prin iubire pura, cristica.
Daca ceva, cineva este important pentru noi, este important deoarece nu vrem sa il pierdem.

Dupa ce fiecare atasament este dizolvat in iubire, sinele nostru inalt se poate manifesta liber prin sinele nostru individual, acum si aici.

Planetele din sistemul nostru solar au rolul de a transfera energia zodiacului, a acestor 12 semne, in planul nostru fizic, aici pe pamant. Ele sunt forte pulsionale, energii ancestrale ce ne modeleaza permanent personalitatea. Astfel, in cazul de fata, tranzitul planetelor Marte, Saturn, Pluton, Uranus, prin aceste 12 zodii si in cele 12 case terestre si aspectele formate intre ele, intr-o harta natala, scot in lumina constientului rezistentele, tensiunile, conflictele, temerile care se ascund in structura personalitatii noastre, din aceasta viata.

In afara celor 10 planete, acelasi tip de informatii il primim si de la Lilith, Kiron. Planetele retrograde din harta natala, impreuna cu NN si NS, vorbesc despre aceleasi posibile frici, conflicte nerezolvate, blocaje provenite, insa, din vietile anterioare.

Cand ajungem sa ne faurim destinul, sa fim proprii nostri stapini, bazandu-ne in primul, in al doilea si in al treilea rand, numai pe noi insine, vom fi cu adevarat liberi. Un om care nu are nevoie de nimic, din afara sa, nu are frica de nimic. Cand nu am nevoie de nimic de la tine, nu imi mai este frica de tine, de faptul ca te pot pierde; Te iubesc asa cum esti tu, ca intreg, experimentez impreuna cu tine viata, dar tu nu imi apartii, la fel cum nici eu, nu iti apartin. Suntem liberi ca pasarile cerului si crestem impreuna in iubirea cristica.

Ecce homo, este omul eliberat de suferinte, de legea cauza-efect, un om spiritual, intelept, ce traieste in bucurie, armonie, pace sufleteasca si care daruieste compasiune, iubire neconditionata tuturor fiintelor vii de pe Pamant.

Acum, la finele ciclului de 26 000 ani, a marelui an cosmic platonian, cand ne recapitulam si integram cunoasterea vietilor anterioare cu cea din aceasta viata, cand ne recapatam identitatea cosmica si drepturile noastre divine, putem afirma cu smerenie: Ecce homo!..

De poti ramane TU in marea gloata;
cu regi tot Tu, dar nu strain de ea;
Dusman, om drag, rani sa nu te poata;
de toti sa-ti pese, dar de nimeni prea…
De poti prin clipa cea neiertatoare
sa treci si s-o intreci gonind mereu,
Al tau va fi Pamintul asta mare,
Dar mai mult : vei fi OM, baiatul meu!

(laureat al premiului Nobel pt. literatura, in anul 1907, Rudyard Kipling, Anglia, 1865-1936)

ARTICOL PRELUAT DIN REVISTA AstroText- apr 2012(www.astrotext.ro)