marți, 25 octombrie 2011

CHAKRE SI ILUMINAREA

Despre chakre


Chakra 7- Sahasrara Chakra


Chakra Coroanei – Lotusul cu o mie de petale

Pozitionare: in varful capului (vertex)
Camp corespondent: campul de contact informational cu universul, cca 4 m – confera inclinatii spre filosofie, preotie, astronomie, aviatie. Un camp scazut duce la lipsa increderii in viata, la absenta credintei, lipsa inspiratiei si deruta.
Arhanghel: Zadkiel – ingerul milei, al compasiunii si marinimiei, cel ce este dreptatea lui Dumnezeu
Raza initiatica: raza violeta a iertarii, a purificarii
Culoare: alb-violet
Fonoterapie: consoana M, tonalitatile majore SI
Mantra: OM
Meloterapie: liniste
Aromoterapie: olibanum lotus
Cristalo terapie: ametist cuart
Principiul guvernator: sinele pur, compasiunea
Tema de insusit: desavarsirea, cunoasterea superioara, constiinta universala, unirea cu Dumnezeu
Virtutea manifestata: transformare spirituala mistica, percepere a Prezentei lui Dumnezeu
Aferenti corporali: Creierul mare
Glanda aferenta: Epifiza. Influentele epifizei nu sunt perfect elucidate stiintific. Cel mai probabil este ca epifiza influenteaza intregul organism. In cazul imbolnavirii acestei glande are loc o maturizare sexuala timpurie.
Coordoneaza: creierul, echilibrul fizic si psihic, motricitatea, vorbirea, vederea, somnul, epifiza si secretia de serotonina. Este chakra intuitiei pure; Functie: determina starea de confort si de seninatate; controleaza memoria directa si cea indirecta. Este chakra extracorporalizarii, prin care spiritul paraseste corpul. Meditatia pe aceasta chakra duce la pacea universala si primirea de informatii utile din astral.
Proasta functionare/perturbarea: blocarea ei determina starea de soc, instrainarea si depresia, senzatia de a fi “parasit de Dumnezeu”
Mastile (falsele aspecte): a lucrarilor magice, a prea multor puteri, faptul ca aduca totul la un loc, supunerea la aanumite obiceiuri, intoleranta si individualitatea, conformismul sau non-conformismul excesiv, judecarea superficiala, apartenenta rigida la lege si ordine, spirit exagerat de organizare, fascinatia pentru secrete si lucruri misterioase, fascinatia pentru ceremonii si ritualuri, caracter superstitios, un interes profund pentru semnele si prevestirile de rau augur.
Corzi: corzile din aceasta chakra pot insemna “Vreau sa te controlez” sau “Trebuie sa-mi urmezi invataturile”. Ele trebuie indepartate pentru a nu impiedica liberul arbitru si judecata personala sa se manifeste deplin.
Aferenti astrologici:
- Capricorn/Saturn: Introspectie, concentrare asupra esentialului, imbibarea materiei cu lumina divina
- Pesti/Neptun: Deschiderea limitelor, autodaruire , uniune

Chakra 6 – Ajna Chakra (a observa,a comanda)


Chakra celui de al Treilea Ochi, Ochiul lui Shiva – Lotusul cu nouazeci si sase de petale

Pozitionare: la un centimetru deasupra ochilor, intre sprancene; mijlocul creierului
Camp corespondent: campul de receptie de cca 3,9 m.
Arhanghel: Gabriel, ingerul vestitor
Raza initiatica: Raza indigo a puritatii si a armoniei
Culoare: indigo
Fonoterapie: vocala I, tonalitatea La major
Mantra: AUM
Meloterapie: muzica cosmica si clasica
Aromoterapie: menta si iasomie
Cristalo terapie: lapis lazuli si safir indigo
Principiul guvernator: auto cunoasterea
Tema de insusit: clarvizuinea, clarvederea, clarauditia – toate Darurile Divine – inspiratia, reinvierea, compasiunea, pedeapsa divina, cunoasterea, intuitia, concentraream dezvoltarea sinelui launtric, forta spirituala, granitele manifestarii vointei
Aferenti corporali: fata, ochii, nasul, creierul mic, sistemul nervos central
Glande aferente: Hipofiza (glanda maestru). Activitatea ei endocrina comanda functionarea tuturor celorlalte glande. Ea dirijeaza ca un sef de orchestra conlucrarea armonioasa a glandelor.
Coordoneaza: toate simturile: hipofiza, ochii, sinusurile (in special gura si simtul olfactiv)
Functie: este centrul de comanda mentala, clarviziune si telepatie; controleaza intuitia superioara, perceptia extrasenzoriala, capacitatea de anticipare a unor evenimente, stapanirea de sine, inteligenta creativa.
Proasta functionare/perturbarea: produce paranoia, confuzia si incordarea, insotite de dureri de cap. Daca chakra este prea deschisa poate determina o mare sensibilitate la nivelul relatiilor cu astrele si cu gandurile. Atunci cand cineva se gandeste intens la noi, campul nostru de receptie interactioneaza cu cel emis de gandurile persoanei respective si da nastere senzatiei de durere sau, cel putin, de apasare in zona capului
Mastile (falsele aspecte): atasamentele fata de forme si persoane, idealismul, loialitati nejustificate, reactia de raspuns emotionala a sentimentalismului, a interferentei, a faptului ca te consideri salvatorul lumii si ca esti un maestru, a adorarii eroilor, a ingustimii de gandire, a superstitiei si credibilitatii, prea multa umilinta, credinta ca sunt un martir, iubirea egoista si plina de gelozie, dependenta, extremismul, a face prea mult, excesul, credinta oarba, devotiunea fara ratiune, loialitatea care nu ia ce trebuie in considerare, ambitia spirituala, fanatism, simt al posesiunii si un devotament exagerat, minte de bigot, ingusta in vederi si fanatica, reticenta fata de shcimbare, rigiditate, supraatasamente, sentimentul ca lucrurile sunt fie perfecte, fie de netolerat.
Corzi: pot insemna ca exista o afectiune la nivelul capului, cauzand dureri in aceasta zona; trebuie sa fie indepartate
Aferenti astrologici:
- Mercur: cunoastere intelectuala, gandire rationala
- Sagetator/Jupiter: gandire cuprinzatoare, cunoasterea corelatiilor interioare.
- Varsator/Uranus: gandire inspirata de Dumnezeu, intelegere superioara, descoperiri spontane
- Pesti/Neptun: forta imaginativa, intuitie prin darul de a patrunde adevarurile launtrice

Chakra 5 – Vishudda(=purificare)


Chakra Gatului – Lotus cu 16 petale

Pozitionare: se afla la baza gatului, in zona glandei tiroide
Camp corespondent: campul de emisie de cca 3,7 metri. Asigura aptitudinile pentru educatie, actorie si telepatie.
Arhanghel: Mihail, ingerul dreptei Judecati, cel asemenea lui Dumnezeu
Raza initiatica: raza albastra a protectiei
Culoare: azuriu, albastru safir
Element: eter
Cromoterapie: inundarea chakrei cu albastru
Fonoterapie: vocala E, tonalitatea Sol Major
Mantra:
Meloterapie: muzica reiki si meditativa
Aromoterapie: salvie si eucalipt
Cristalo terapie: acvamarin, turcoaz, calcedonie
Principiul guvernator: rezonanta sinelui, intelepciunea
Glanda aferenta: Tiroida. Glanda tiroida joaca un rol important in cresterea scheletului si a organelor interne. Asigura echilibrul intre cresterea trupeascasi cea sufleteasca si regleaza metabolismul, precum si modul si viteza cu care hrana este transformata in energie si utilizarea acestei energii. Regleaza metabolismul idoului si al calciului in sange si tesuturi
Coordoneaza: auzul, tiroida si paratiroidele, esofagul, gatul, ceafa, maxilarele si sistemul limfatic. Controleaza tensiunea arteriala. Reprezinta centrul clar-auditiei. Exprima bucuria, resentimentele, frustrarea, senzatia de bine, capacitatea de comunicare, asigura inspiratia si ne ajuta sa ne realizam visele
Functie: sediul auzului, al sunetelor, guverneaza exprimarea, elocventa, inspiratia, trezirea intuitiei, calmul, seninatatea, capacitatea de a interpreta textele si invataturile sacre. Este strans legat de sentimentul de acceptare, de receptivitate superioara si de protectie subtila.
Proasta functionare/perturbarea: Inchiderea ei produce introvertirea. Trebuie stiut ca acest tip de persoane sunt mai predispuse la boli cardiovasculare si la impotenta, in comparatie cu cele extrovertite. Orice lucru nerostit la timp se acumuleaza aici producand diverse boli ca: laringita, amigdalita sau hipertiroidia. Este chakra cea mai usor expusa stresului. Odata cu disfunctiile ei pot aparea: timiditatea, tracul, balbaiala sau depresia.
Mastile (falsele aspecte): a materialitatii, a cunoasterii, a sigurantei de sine bazate pe o ingustime in gandire, a formei care ascunde realitatea, a organizarii, a actiunii in exterior care ascudne interiorul, prea mult dubiu, lipsa de respect, obiectivitate excesiva, ingustime, prejudecati, o analiza continua, o disecare a situatiilor si o atitudine foarte critica precum taierea firului in patru, o importanta mult prea mare acordata formei, evaluarea mentala la rece a sentimentelor, orgoliul intelectului, judecata.
Corzi: pot insemna: “Trebuie sa comunic (sa vorbesc) cu tine”. Daca aceste corzi sunt puternice ele pot produce dureri de gat si, de aceea, ele trebuie indepartate.
Aferenti astrologici:
- Gemeni/Mercur: Comunicare, schimb de cunostinte si de experienta
- Marte: Autoexpresie active
- Taur/Venus: Receptivitate pentru spatiu si forme
- Varsator/Uranus: Inspiratie divina, transmiterea intelepciunii si cunostintelor superioare, independenta

Chakra 4 –Anahata(=nevatamat)


Chakra Inimii – lotus cu 12 petale

Localizare: Inima, partea superioara a spatelui, cavitatea toracica, domeniul inferior al plamanilor, sistemul circulator sanguin, pielea
Camp: tactil
Arhanghel: Rafael – inger al rugaciunii, al iubirii, cel al caui nume inseamna: Dumnezeu a vindecat.
Raza initiatica: verde
Virtutea manifestata: frumusete, armonie, unificare prin iubire
Principiul guvernator: autodaruire
Glanda aferenta: Timus
Culoare: verde, roz
Element: aer
Cromoterapie: inundarea chakrei cu roz sa verde
Fonoterapie: A deschis, tonalitatea Fa major
Mantra:
Meloterapie: muzica clasica, new age, sacrala
Aromoterapie: trandafir
Cristaloterapie: cristal de cuart roz, turmalin, kunzit, smarald, jad
Principiul guvernator: Autodaruire, iubire universala,
Glanda aferenta: timus
Tema de insusit: vindecarea, iubirea, integritatea, dezvoltarea afectivitatii, linistea sufleteasca, smerenia, armonia, puritatea, relatiile corecte, comuniunea cu Dumnezeu
Coordoneaza: pipaitul, timusul, spatele (in zona sa superioara), inima, plamanii, sistemul circulator, pielea si mainile
Functie: determina capacitate de iubire, increderea in sine, acceptarea, gelozia, ostilitatea, cautarea adevarului, scazand teama sau impactul asupra stresului si asigura calmul, armonia si concentrarea. La femei se numeste “inima de sus”. Buna functionare si campul crescut indica o mare capacitate de afectiune.
Proasta functionare/perturbarea: scaderea chefului de viata, astm, hipo sau hipertensiune arteriala, oli de inima sau de plamani. La femei, in cazul unui viol sau al unui incest, “inima de sus” se inchide. Femeia nu-si poate deschide cu adevarat “inima de sus”, inainte ca rana sufleteasca sa fie constientizata. Ca regula generala, inainte de a incepe un proces de (auto)vindecare, rana (fizica sau, mai ales, cea sufleteasca) trebuie sa fie constientizata.
Mastile: tot ceea ce are ca tinta numai satisfactia si binele personal, razboiul, dorinta de a impune, faptul de a nu avea incredere in noi insine, de a ne simti neputinciosi, grosolania excesiva, exagerarea, faptul de a fi imprevizibili, impulsivi, faptul ca nu se poate baza nimeni pe noi, ambivalenta nehotararea, pasiunile neechilibrate, inertia, incapatanarea, pacea cu orice pret, evitarea, rebeliunea. Alte masti ar mai fi: pierderea interesului si risipirea energiei, lipsa simtului practic si fascinatia imaginatiei, nestatornicia, imprecizia si lipsa obiectivitatii, un conflic permanent intre interiorul si exteriorul nostru, faptul de a provoca dispute si discutii causticem pline de sarcasm sau d erautate, insatisfactia si invidia ca reactie la tot ceea ce este mai bun si mai frumos.
Corzi: inseamna “te iubesc” sau “te doresc”. Nu extrag din noi la fel de multa energie ca celelalte tipuri de corzi
Aferenti astrologici:
- Leu/Soare: caldura sentimentelor, cordialitate, marinimie
- Balanta/Venus: contact, iubir, nazuinta spre armonie, implinirea prin “TU”
- Saturn: Depasirea egoului individual, ceea ce permite o iubire altruista

Chakra 3- Manipura(=piatra pretioasa)


Chakra Plexului Solar – lotusul cu zece petale

Localizare: se afla localizata intre vertebrele toracica 12 si lombara 1
Camp: de protectie cu diametrul de cca 2,8 metri
- Este chakra cea mai expusa vampirismului energetic, iar o buna metoda de aparare in aceasta privinta o reprezinta impreunarea degetelor de la maini sub forma de stea.
Arhanghel: Jofiel cel ce este Frumusetea lui Dumnezeu
Raza initiatica: galben-aurie a Iluminarii
Virtutea manifestata: incredere, rabdare, acceptare, daruire, marinimie
Principiul guvernator: formarea sinelui, constiinta colectiva
Glanda aferenta: Pancreasul, ficatul
Culoare: galben-auriu
Element: foc
Cromoterapie: inundarea chakrei cu galben
Fonoterapie: O deschis, tonalitatea Mi major
Mantra: RAM
Meloterapie: ritmuri muzicale aprinse, infocate
Aromoterapie: rozmarin si lavanda
Cristaloterapie: cuart ochi-de-tigru, chihlimbar, topaz auriu (nobil), citrin
Tema de insusit: dezvoltarea personalitatii, a puterii de munca, increderea in fortele proprii, influenta si puterea dominatoare, forta si implinirea, intelepciunea bazata pe experienta; sa invatam sa dam si sa primim, sa daruim si sa dobandim
Functie: sediu al vointei si al ego-ului, reprezinta dinamismul, spontaneitatea, capacitatea de a conduce oamenii, individualitatea, expresivitatea, autocontrolul, spiritul de autoconservare, sanatatea perfecta, pragmatismul, luciditatea mentala, genialitate.
Coordoneaza: simtul vazului, sistemul digestiv, sistemul neurovegetativ si producerea insulinei; este responsabila de tonifierea generala a organismului; starea de relaxare, asigura capacitatea de concentrare si claritatea gandirii – corespunzand deschiderii catre lumina; este “pompa de energie parapsihologica”
Proasta functionare: teama, intimidare, lipsa de incredere in sine, teama de responsabilitati, ulcer, diabet, anorexie, hipoglicemie.
Masti: simtul materialitatii, preocuparea pentru detaliu, credinta ca le stim pe toate, uneltirile, intrigile, interesele egoiste, preocuparea numai pentru propria persoana, faptul ca tot timpul suntem ocupati, ca dorim s ne afirmam numai ca indivizi si nu in grup, faptul ca facem planuri tot timpul, actiunea asa zis creativa fara un motiv adevarat, bunele intentii care sunt cu adevarat egoiste sau rezultate din orgoliu, manipularea, importanta de sine, mandria intelectuala, prea multa critica, incapacitatea de a actiona atunci cand este nevoie, perfidia, nelinistea, emotiile risipite, graba, dezordinea, haosul, faptulc a incercam sa facem prea multe lucruri, faptul ca ne risipim cu activitati sau preocupari colaterale, dezordinea fizica, frica de a sta linistit, frica de a asculta ceea ce este inlauntrul nostru.
Aferenti astrologici:
- Leu/Soare: Caldura, forta, nazuinta spre pretuire, putere si succes economic
- Sagetator/Jupiter: Acceptarea experientei de viata, dezvoltare si descatusare, sinteza, intelepciune, integritate
- Fecioara/Mercur: Hotarare, analiza, adaptabilitate, slujire altruista
- Marte: Energie, activitate, capacitate de actiune, afirmarea propriei personalitati.
Corzi: “Am nevoie sa te controlez” – Trebuie indepartate!!!

Chakra 2 – Swadhisthana(=loc personal)


Chakra subombilicala , sacrala – lotusul cu sase petale

Pozitionare: la 2 centrimetri sub buric
Camp corespondent: campul de control si semnalizare
Arhanghel: Chamuel – Ingerul adoratiei, cel ce Il vede, Il cauta pe Dumnezeu
Raza initiatica: raza roz-portocalie a iubirii
Culoare: portocaliu (roz portocaliu); Portocaliul este culoarea calugarilor budisti, emblem perpetuarii casatoriei si a fidelitatii, cea care sterge patimile si triumfa asupra lor, reprezinta cumpatare, sobrietate si echilibru spiritual. Roz – symbol al regenerarii, al primei trepte a initierii in mistere, imaginea celui renascut.
Element: apa
Principiu guvernator: Perpetuarea creativa a vietii
Glanda aferenta: Glandele genitale, ovarele, prostata, testiculele. Functia glandelor genitale este producerea caracteristicilor masculine si feminine precum si reglarea ciclului la femei.
Cromoterapie: inundareai chakrei cu oranj
Fonoterapie: vocala O, tonalitatea Re major
Mantra: VAM
Meloterapie: muzica popular
Aromoterapie: ylang-ylang, ulm, stejar, verbena
Cristaloterapie: carneol
Coordoneaza: gustul organelle de reproducere, vezica urinara, rinichii si lichidele corporale (sange, limfa, urina, sperma, lichide digestive)
Functie: imaginatia active, senzualitatea, dorintele de orice fel (in special cele legate de cupluri sau asocieri), de intemeierea unei familii, relatiile sociale de orice fel; determina integrarea sociala, conformismul, mimetismul si senzualitatea, regleaza nevoia de autocontrol si manipulare, isteria, furia, frustrarea. Cand este deschisa prin ea se pot prelua starile negative de la alti oameni. Da incredere in sine. In Tantra este un punct de excitatie si de receptive a energiilor si senzatiilor sexual. Este responsabila de semnalizarea apropierii unei persoane fara a o vedea. De ea depinde practicarea cu placere a actului sexual si a relaxarii, ea controland, practice, calitatea relatiilor noastre. Este chakra perpetuarii si mentinerii specie, este central cu cel mai inalt potential creator, prin care se infaptuiesc toate legaturile dintre noi si orice forma de viata. In ea sunt insumate toate relatiile pe care le-am avut de-alungul existentelor noastre.
Proasta functionare: poate duce la angoase, fobii, complexe de inferioritate, infectii. Blocarea ei determina impotenta, vaginism, boli renale si ale vezicii urinare.
Mastile: negativitatea, neadaptarea, depresia, anxietatea constanta, auto-eclipsarea excesiva, inertia, ineficienta, auto-compatimirea, placerea exacerbate de a fi iubiti, popularitatea, responsabilitatea egoista, complexul Mesia, frica bazata pe lipsa de sensibilitate, sacrificial de sine nejustificat, autosatisfactia, faptul de a te pune in serviciul altcuiva in interes egoist, frica, suprasensibilitatea, faptul ca te simti inferior,prea multe atasamente, mult prea protector, sa iei totul asupra ta, raceala, indiferenta, judecarea altora, vinovatia, grijile, critica de sine, faptul de a crede ca nu avem nici o posibilitate de alegere, neajutorarea, faptul ca simtim ca avem o datorie si o obligatie, resentimentul, faptul de a nu fi niciodata satisfacuti de deprinderile, de realizarile noastre sau de cunostintele dobandite, de a avea minte afixata intotdeauna in necunoscut.
Corzi: “te doresc din punct de vedere sexual”, “trebuie sa acorzi atentie emotiilor si sentimentelor mele”.
Aferenti astrologici:
- Rac/Luna: bogatie de sentimente, receptivitate, rodnicie,
- Balanta/Venus: inclinare catre TU, relatii parteneriale, senzualitate, sensibilitate artistic
- Scorpion/Pluto: dorinte erotice, transformarea personalitatii prin abandonarea Eu-ului in unirea sexuala

Chakra 1 – Muladhara(=centrul radacinii)


Chakra Pubiana sau a radacinii – lotusul cu patru petale – sediul subconstientului colectiv

Pozitionare: in prelungirea coloanei vertebrale, la jumatatea perineului. (la jumatatea distantei intre anus si organelle sexuale)
Camp corespondent: campul vital
Arhanghel: Uriel – Cel ce este Lumina, Focul, Fata lui Dumnezeu
Raza initiatica: raza Rubinie a compasiunii si a pacii.
Culoare: rosu aprins- exprima forta de reproducere a vietii, vitalitate, putere, stralucirea principiului vital fundamental; simbolizeaza iubirea, lupta pentru viata, sanatatea robusta, vigoare, dinamism, atasament pentru tot ce este pamantean.
Element: pamant
Cromoterapie: inundarea chakrei cu rosu de foc
Fonoterapie: vocala U, tonalitatea Do Major
Mantra: LAM
Meloterapie: orice gen musical foarte ritmat
Aromoterapie: cuisoare si cedru
Cristalo terapie: agat, granat, coral rosu, rubin, jasp
Principiul guvernator: realitatea fizica, vointa fizica de viata, energia vitala
Glanda aferenta: Suprarenalele. Glandele suprarenale produc adrenalina si noradrenalina care au rol sa diriheze distributia sangelui, in acord cu nevoile momentane. Astfel corpul este gata de actiune si poate raspunde la cerinte. Glandele suprarenale au o influenta dominanta asupra echilibrului termic al corpului.
Coordoneaza: simtul mirosului, glandele suprarenale, oasele, dintii cartilajele, unghiile, regiunea inferioara a corpului (rect, anus, intestine, prostate, vezica urinara). Dirijeaza eliminarea toxinelor din organism si realizeaza echilibrul sexual al persoanei. Coordoneaza instinctual tribal si loialitatea.
Functie: in supravietuire, in situatii de urgent, asigura legatura cu pamantul, raspunde de creativitate, acumuleaza anxietatea si angoasele, determina flexibilitatea, adapatbilitatea si ruperea de gandirea rigida, determina scurgerea in pamant a energiilor uzate din corp.Se ocupa de mecanismele ce duc la obtinerea elementelor ce tin in viata corpul fizic (bani, hrana, etc.), asigurand supravietuirea. Vointa de supravietuire, instinctual de conservare, siguranta launtrica, dorinta de acumulare materiala, sentimental de stabilitate, de siguranta, de apartenenta.
Proasta functionare/perturbarea: incapacitatea de a mentine o slujba sau un nivel de trai si determina realizarea actiunilor impuse de frica. Exteriorizeaza efectele problemelor nerezolvate cu parintii in perioada copilariei si adolescentei. Se deschide foarte mult in stari de pericol si are ca rezultat instabilitate emotional temporara. Blocarea sa face ca persoanele sa fie aeriene (cu capul in nori) sau sa sufere de obezitate, hemoroizi, constipatie sau sciatica. Caracterizeaza o persoana bolnavicioasa. Inchiderea ei produce impotenta. Exprima: frica de orice fel, fuga sau abandonul misiunilor personale, prejudecatile, dificultati majore in a interpreta sau percepe adevarata semnificatie a evenimentelor, un simt al identitatii nerezolvat.
Mastile (falsele aspecte): dorinta de putere si autoritate, orgoliul, ambitia egoista, nerabdarea si iritarea, forta fizica, magnetismul personal, faptul de a te considera central Pamantului, egoismul si ambitia personala, dorinta de a conduce, dorinta de a fi un dictator, dorinta de a distruge fara scopuri inalte, izolarea, singuratatea si indepartarea de ceilalti, faptul ca vrem sa ne impunem foarte tare vointa asupra celorlalti, egocentrismul, mandria excesiva, sentimentul de separare, aroganta, mania si violent, duritatea, cruzimea, suprimarea liberului arbitru al celorlalti, incapatanarea, dorinta de a avea mereu dreptate.
Corzi: Coarda (legatura energetic dintre doua persoane) pe prima chakra inseamna: “vreau sa ma ajuti sa supravietuiesc”.
Aferenti astrologici:
- Berbec/ Marte : inceputuri, energie vitala originara, putere de dominare, pofta de atac
- Taur: legatura cu Pamantul, rezistenta, capacitatea de a trai placeri senzuale
- Scorpion/Pluto: inradacinare inconstienta, forta sexual, schimbare si innoire
- Capricorn/Saturn: structura, soliditate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu