miercuri, 25 ianuarie 2012

PREVIZIUNI ASTRALE -ROMANIA 2012

Revolutia solara a Romaniei pentru 2012

Pentru calcularea astrogramei anuale a Romaniei s-a pornit de la tema natala, trasata pentru data de 5.02.1859, ora 14:41, Bucuresti. Revolutia solara a Romaniei pentru anul in curs a fost calculata pentru 5.02.2012, ora 17:51, Bucuresti.

Momentul de suprapunere perfecta a Soarelui in tranzit peste Soarele natal al tarii survine ȋn ora lui Jupiter, ceea ce ne indeamna sa consideram ca in acest an romanii vor fi mai preocupati de chestiunile spirituale, religioase, metafizice, de studiile superioare, calatoriile in strainatate, domeniul universitar, dar am putea vorbi si despre o anumita prosperitate materiala, destul de relativa, ce se va resimti per ansamblu (Jupiter aflat in Taur).


Ascendentul anual al tarii este plasat in Leu, ceea ar indica stralucire nationala, afirmare in lume, manifestarea unei creativitati colective, interes mai mare pentru copii si educatia lor, preocupari sporite pentru domeniul artistic. Nu putem uita ca Leul este corelat cu vointa si puterea, astfel ca, in acest an electoral, putem fi siguri ca batalia pentru puterea politica va fi crancena, asidua. Acest Ascendent este plasat in decanul Berbec din Leu, ceea ce ii sporeste agresivitatea.


Daca intelegem ca Soarele reprezinta seful statului (presedintele), iar Ascendentul reprezinta puterea executiva (guvernul condus de premier), opozitia dintre Soare si Ascendent semnifica unele conflicte intre premier si presedinte, sau, mai probabil, castigarea alegerilor de catre actuala opozitie (urmata de aparitia unui nou guvern, de orientare social-liberala, care sa se afle in opozitie ireductibila cu presedintele). Este limpede ca pe axa Soare in Varsator-Ascendent in Leu, cel de al doilea are o forta mai mare, dar Soarele guverneaza totusi acest Ascendent (asa cum presedintele numeste primul-ministru).

Ascendentul anual este incadrat de Luna (in Rac) si Marte (in Fecioara), ceea ce indica o atitudine a politicienilor puterii, dar si a celor ce-i vor inlocui, probabil, care penduleaza intre populism si agresivitate. Ascendentul din Leu se suprapune peste casa a II-a a temei natale, dar in preajma cuspidei casei a III-a natale. Prin urmare, si in acest an o tema predilecta de dezbatere va fi situatia financiara (criza economica, creditele de la banca, relatia tarii cu FMI si Banca Europeana, salariile, pensiile, diversele tipuri de ajutoare etc.). Pot aparea discutii aprinse si dezbateri televizate legate de felul in care s-au folosit banii din fondurile europene, transparenta utilizarii finantelor publice, suspiciuni de coruptie etc.

Mijlocul Cerului anual se plaseaza in Taur, fiind intr-o conjunctie larga cu Jupiter. MC semnifica, am putea spune, clasa politica in ansamblul ei. Prin urmare, principala preocupare a politicienilor in acest an va fi sa isi continue cariera politica prin prezenta in structurile statului si dupa alegerile din acest an (in Parlament sau chiar in Guvern). Prin urmare, oamenii politici din Romania vor cauta cu ardoare sa-si asigure suficiente resurse financiare pentru a-si sustine campania electorala. Unii pot primi sprijin sau suport financiar din strainatate, pentru a avea succes in campania electorala, resurse financiare foarte mari urmand sa fie puse in joc (mai ales “bani negri”, caci Jupiter se afla in conjunctie cu Lilith).

Acest Mijloc al Cerului anual se suprapune peste casa a XI-a natala, indicand suportul pe care diversi politicieni il vor primi din partea unor organizatii neguvernamentale, asociatii, fundatii, grupuri vizibile sau oculte, grupari din alte tari (direct interesate de succesul unui anumit candidat sau a unui anumit partid). MC anual realizeaza o dubla cuadratura (cu Soare si Mercur din Varsator), ceea ce indica unele conflicte posibile intre diverse structuri ale puterii (Presedinte si Parlament, de exemplu).

Marte din casa a II-a anuala arata ca resursele financiare vor fi obtinute, in acest an, prin munca asidua, sustinuta, de calitate. Totusi, faptul ca Marte este retrograd arata ca recompensa pentru munca depusa va veni uneori cu intarziere, ceea ce va provoca proteste, greve, diverse alte conflicte de munca. Multi vor avea senzatia ca sunt platiti insuficient, in raport cu munca depusa, sentiment care va genera mari frustrari si rabufniri de agresivitate.

Saturn in casa a III-a anuala indica multe probleme de comunicare pe care le vom avea in acest an (comunicare greoaie, limbaj de lemn, opacitate) legate de factorul politic (Saturn) si reflectate in presa (casa a III-a). Saturn se afla in grad anaretic in Balanta (29 grade), ceea ce poate indica o schimbare politica, incheierea carierei unor politicieni, situatii dificile diverse. Anumiti lideri sau responsabili politici si/sau administrativi vor fi in dificultate.

Pluto in casa a V-a poate indica o noua reforma in sistemul de educatie sau inceperea aplicarii reformelor educative deja aprobate. Acest Pluto poate indica noi scandaluri sexuale, noi agresiuni, noi masuri administrative punitive, care se vor produce probabil in scoli, licee.
Soarele si Mercur din casa a VI-a pot avea un rol de stimulare benefica a pietei muncii din Romania, locuri de munca putand aparea mai ales in domenii tehnice (IT, telecomunicatii, industria energetica, aeronautica, transporturi, etc.). Mercur in casa a VI-a poate aduce o anumita sporire a veniturilor comerciale, tinand seama ca nu are mers retrograd (anumite salarii, sporuri etc. ar putea creste efemer, pe perioada campaniei electorale, pentru castigarea unor voturi in plus).

Neptun in casa a VII-a poate genera confuzii si dificultati in domeniul justitiei, care s-ar putea explica prin intrarea in vigoare a noilor Coduri juridice (civil si penal, ca si a celor de procedura). Probabil si juristii vor face erori, vor lua decizii controversate, vor face ilegalitati (unele putand fi chiar musamalizate).

Uranus si Venus din casa a VIII-a anuala indica o activitate destul de intensa a bancilor (ar putea acorda mai multe credite, atat unor persoane fizice, cat si unor grupuri sau organizatii, inclusiv pentru activitati de importanta colectiva). Lumea interlopa romaneasca va fi si ea activa, ingenioasa, orientandu-se mai ales cate escrocherii, furturi de bani lichizi, infractiuni informatice aducatoare de mari sume. Activitatea sexuala a romanilor in acest an poate fi puternic influentata de ceea ce se vede la TV, in filme sau pe internet (dragostea se va exprima in forme mult mai originale).

Jupiter in casa a IX-a poate aduce o mai mare deschidere a romanilor catre religie, spiritualitate, metafizica, in contextul transformarilor preconizate in lume in 2012. Unele scandaluri de coruptie in cadrul Bisericii sau in sfera universitara sunt posibile (Jupiter conjunctie Lilith). Unii romani ar putea intampina unele dificultati in cursul unor deplasari in strainatate.

Luna in casa a XI-a anuala indica o deplasare a emotiilor colective catre chestiuni de ordin global, evenimente cu impact general, cunoasterea anticipata a unor posibile catastrofe. Interesul maselor pentru astrologie (in particular), pentru ocultism (in general) poate spori. Aceasta Luna in domiciliu este favorabila pentru alimentatia sanatoasa a oamenilor, pentru situatia lor locativa, pentru stimularea atitudinilor pro-familiale. Ne putem astepta din nou la mari cheltuieli pentru alimente, dar si pentru utilitatile casnice.

In relatiile internationale, Romania poate avea o situatie favorabila, o diplomatie eficienta, arbitraje corecte care dezamorseaza posibile conflicte (Luna sextil Marte). Unele grupari, asociatii, organizatii, ONG-uri, etc. pot dobandi in acest an o mare popularitate.

Iata deci un posibil scenariu al modului in care Romania va traversa anul 2012.
(de Sorin Bratoveanu -Revista Astrele ian 2012)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu