miercuri, 11 mai 2011

CERES-PLANETA PITICA

CINE ESTE CERES ?

Asteroidul Ceres a fost descoperit la 1ianuarie1801 de calugarul italian Giuseppe Piazzi, matematician si astronom, iar din 2006 a fost ridicata la statutul de Planeta, chiar daca i se spune “planeta pitica”. Descoperita in Taur, i se potrivesc de minune atributele acestui semn zodiacal – atasamentul fata de natura, bogatiile pamantului,partea materiala a vietii.
Simbolismul astral al lui Ceres este legat de hrana, obiceiuri si imbracaminte.
Ceres, prin influenta sa, confera putere de munca, vointa si simt practic. In astrologie este asociata cu Semnele zodiacale Fecioara si Rac, si cu vibratia energetica a Lunii,asupra vietii pamantesti.

Ceres- la romani , Demeter la greci era considerata Zeita roadelor pamantului si a fertilitatii, a” Vietii “plecand de la germinarea samantei,trecand prin toate ciclurile de evolutie,maturitate si pana la moarte/ renastere. Se spune ca, a fost fiica lui Saturn si sotia lui Jupiter. Este simbolizata ca purtand intr-o mana un sceptru si in cealalta un cos cu fructe si flori, fapt ce ne duce cu gandul la legatura noastra directa cu Marea Zeita Mama- simbol al tuturor fortelor Pamantului.
Mitul lui Ceres explica ritmul ciclic al naturii, guvernand structura ciclica a lumii vegetale,si ritmurile omenirii,fertilitatea,reproducerea.

In astrologie, planeta Ceres, indica modul in care ne manifestam afectiunea fata de familie, sot/sotie, copii,parinti,atasamentelor de orice fel,dependentelor,pierderilor separarilor ,refuzurilor ,muncii si nevoii de a fi eficienti .Intr-o harta natala ne da pretioase indicii despre, atitudinea protectoare pe care simtim sa o acordam celorlalti , atitudinea noastra fata de alimentatie, este un indicator al fertilitatii nativului. Ea ne ajuta sa intelegem ce parti ale fiintei noastre refuzam si ne invata sa ne acceptam slabiciunile.

Ceres retrograda poate aduce indicii karmice despre cine s-a ocupat de noi in trecut, despre ceea ce ne-a invatat acea persoana, acum noi fiind in masura sa invatam pe altii. Vorbeste despre reintoarcerea naturala a unui serviciu energetic, ca o mostenire energetica.

Ceres este, de asemenea, asociata cu notiunea de alimentatie, nutritie si chiar ingrijire corporala, cu ideea de asistenta medicala si ingrijire a altora. Din acest punct de vedere, consider ca Ceres imprumuta astrologiei o serie de indicii privind greutatea corporala, alimentatia in sine, tulburarile corp-imagine.

Ca zeita a agriculturii, simbol al painii albe, iubirea pentru gradinarit si pentru cultivarea propriilor produse agricole (alimente de gradina), cultul alimentatiei vegetariene sau a tratamentelor naturiste, pot fi cateva dintre preocuparile stimulate de Ceres.

In plan profesional, cand personalitatea noastra se exprima in munca de fiecare zi, Ceres ne vorbeste adesea despre natura activitatii exercitata, despre lucrurile pe care le facem cu placere, in mod repetat; caci ea este Zeita care a adus bucurie oamenilor. Arata modul in care suntem dispusi noi, la randul nostru, sa invatam pe altii sau chiar directia pe care o oferim copilului in viata sa profesionala.

In viata privata priveste tot ceea ce cuprinde lucrurile si activitatile cotidiene, dar sa nu uitam ca Ceres evoca ritmuri scurte, cu periodicitate regulata. Arata acele lucruri/ activitati care trebuiesc facute frecvent, prin natura lor: gatit, curatenie, ingrijire corporala.

Pozitia lui Ceres in astrograma (si prin aspectele pe car le primeste) arata cat de bine primim noi aceste indeletniciri, cat de riguros le indeplinim, cat de senin ni le atribuim.

Indepartarea de o persoana iubita este un alt principiu in mitul Ceres. In esenta, stereotipul lui Ceres, reprezinta o femeie care nu se poate indeparta de copilul ei. Ceres, prin aspectele pe care le are cu Pluton, poate fi reprezentativa in cazuri in care doua persoane vor trebui sa-si imparta copiii cu fostii soti. Aici intalnim probleme de custodie sau experiente de rapire in familie.
Ceres in opozitie cu Lilith (LUNA NEAGRA),aduce pierderea copiilor prin diferite aspecte neplacute ale vietii(divort,avorturi spontane etc).

Sunt astrologi care sustin ca Ceres este adesea activa in topurile de moarte timpurie, in special a celor care mor in accidente sau brusc, situatii similare rapirii de catre Pluto a Proserpinei(fiica zeitei Ceres,rapita de intunecatul Hades sau Pluton si dusa in infern in imparatia acestuia).

In astrologia medicala, guverneaza uterul,sanii,stomacul, plexul solar, organele digestive si de reproducere in general.


Glifa asteroidului Ceres poate fi vazuta precum o semiluna (semicerc) semnificator al sufletului, odihnindu-se pe o cruce, expresie al corpului incarnat in materie. Mai semnifica, din alt punct de vedere, o secera: instrument in forma de semiluna ascutit pe un maner scurt, care a fost folosit pentru taierea ierbii si seceratul graului. Orientarea acestui semn in partea dreapta semnifica bunastare, bogatie, progress; ceea ce pune in relief trasaturile pozitive ale acestei zeite. Glifa asemanantoare lui Ceres, dar orientata catre stanga, este atribuita Lunii Negre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu