CE ESTE ASTROLOGIA ?

Mai intai de toate, Astrologia este o stiinta sacra, este stiinta lui Dumnezeu.
Ea se ocupa cu studiul relatiei dintre Microcosmos si Macrocosmos, sau studiul influentei corpurilor ceresti
asupra Pamantului si a locuitorilor lui. Astrologia este una dintre cele mai vechi stiinte oculte care a supravietuit,
mai ales sistemul extrem de complicat din culturile babiloniana, egipteana si hindusa, cu toate ca invatatura pare
sa fi fost bine pazita de catre vechile grupuri de initiati.
Exista multe forme de astrologie, desi, in termeni populari, cel mai important dintre ele este cel de Astrologie Genetica sau Natala, ce se ocupa de calcularea si de interpretarea temelor natale ale oamenilor.

Doua forme importante care, cu putina ingaduinta, coincid, sunt cele numite “Astrologie Esoterica” si “Astrologie Exoterica”. Prima dintre ele se ocupa de incarnarea nativului, de bagajul sau karmic,de necesitatea evolutiei sale Spirituale, de relatia cu maestrul spiritual si de entitatile spirituale care il ajuta; in egala masura, acest tip de astrologie pune inclusiv problema Dharmei (Nodul Nord ),a Legii Divine pe care o are de implinit, si a posibilei reancarnari  viitoare.
Astrologia Exoterica, mult mai larg practicata si de obicei singura cunoscuta de astrologul obisnuit, tinde sa se ocupe cu predictia evenimentelor si a experientelor din viata nativilor. In Astrologia Exoterica, cele mai importante forme sunt: Astro-Meteorologia, Astrologia Orara/Electiva, Astrologia Medicala, Astrologia Politica/Mundana si Sinastria.(Dictionar de Astrologie-R.Purniche)


"Astrologia este o stiinta mentala. Ea este o stiinta cat se poate de concreta intr-un univers paralel cu al nostru,iar la noi nu ajunge decat, o farama a acestei stiinte divine.Pe ea se bazeaza viata,este instrumentul prin care Divinitatea prin intermediul Ierarhiilor Spirituale(regnuri superioare noua), ne dirijeaza viata intr-un mod sublim, pentru a creste spiritual.
Planetele si semnele zodiacului, sunt entitati superioare omului, care au contribuit la formarea lui si care acum ajuta si supravegheaza bunul mers al acestuia in planul fizic.
Fiecare planeta este stapanita,dirijata si controlata de mai multe entitati superioare,pentru pastrarea echilibrului universal in acord cu vointa Divina, astfel : NEPTUN (Serafimii)-spiritele dragostei Universale;
URANUS(Heruvimii)-Spiritele Armoniei,revarsarea intelepciunii,cunoasterea; Saturn(Tronurile)-Spirite ale Vointei, neclintire si constanta; JUPITER(Dominarile)- Spirite ale Intelepciunii; MARTE{Virtutile)-Spirite ale Miscarii, activitatilor si fortei; SOARELE(Puterile)- Spirite ale Formei; VENUS(Arheii)- Spiritele Timpului si Spiritele Personalitatii; MERCUR(Arhanghelii)- Spirite ale Focului; LUNA(Ingerii)- Spiritele Clarobscurului si penumbrei; PLUTO(Divinitatea)- Sursa Suprema sau orice entitate care exista mai sus de Serafimi."
(materialul contine si extrase din "Bazele Astrologiei"- F.Ciarnau) 
                                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu