vineri, 10 iunie 2011

CHAKRE SI PLANETE

“Cauza tuturor emotiilor negative este existenta
unei întreruperi în circuitul energetic al corpului”

Chakrele reprezintă centrii de energie situați în dublul eteric al corpului fizic. Ele pot fi considerate "transformatoare de energie" deoarece transformă energia recepționată în energie vitală, aceasta fiind utilizată pentru funcțiile vitale ale corpului și pentru menținerea sănătății. Există șapte chakre majore, acestea fiind aliniate și paralele cu coloana vertebrală - în linie ascendentă de la baza coloanei vertebrale până la cap.

Muladhara Chakra

Prima chakra Muladhara (chakra radacina) este asezata la baza coloanei vertebrale. Uneori, este numita si "chakra supravietuirii". Pe corpul fizic precum si in aura ea are de obicei culoarea rosie. Este in relatie cu Pluton, partial cu Marte, si are ca reprezentare simbolica un patrat. Se ocupa de mecanismele care conduc la obtinerea celor ce tin de corpul fizic: hrana, bani, adapost. Este legata de sexualitate, de vitalitate, securitatea de baza, energii si informatii de supravietuire, energie telurica.

O functionare necorespunzatoare poate determina nevoia ca in lume sa existe siguranta, incapacitate de a-si mentine forta Sinelui sau a-si procura cele necesare traiului, inapacitatea de a pastra o slujba, actiuni impuse de frica. Cauzele initiale pot fi unele probleme cu parintii, neglijarea in copilarie, o conditionare psihologica limitativa. La nivel de sanatate, proasta functionare poate cauza varice, sciatica, tumori sau cancer de rect.

Swadhistana Chakra

A doua chakra Swadhistana (chakra sacrala) se afla la barbat in zona de insertie a penisului iar la femei in partea superioara a clitorisului. Pe corpul fizic apare colorata in galben-portocaliu. Este in relatie cu Neptun si are ca reprezentare simbolica un semicerc. Este centrul energetic prin care percepem emotiile celorlalti (clarsenzitivitate). Este legata de energii si informatii emotionale (de tip senzual), energia subtila a apei, de integrare personala (in cuplu), conformism, de trecut, de constiinta colectiva. Se ocupa de oamenii cu care intram in legatura, dar si de calitatea relatiilor noastre. Este punctul prin care transmitem si receptionam trairile sexuale. Influenteaza si creativitatea.

Dezechilibrul acestei chakre poate conduce la dificultati legate de sex si lipsa de control in raport cu alti oameni, probleme legate de vinovatie, de putere sau control in lumea fizica, teama de abandon, tulburari emotionale, manifestari a caror cauza este un abuz sexual sau emotional. La nivel de sanatate, proasta functionare poate cauza tulburari ale functiei de reproducere, disfunctie sexuala, fibroame, dureri in regiunea pelviana, afectiuni dermatologice, hemoroizi, probleme cu prostata si vezica urinara, placere exagerata obtinuta prin sex sau mancare.

Manipura Chakra

A treia chakra Manipura (chakra solara) este asezata la doua degete sub ombilic. Pe corpul fizic apare colorata in galben intens. Este in relatie cu Uranus, si partial cu Marte, si are ca reprezentare simbolica un hexagon. Reprezinta principalul centru de distributie, centrul de putere personala. Este punctul din corp de unde se distribuie energiile parapsihologice. Este legata de energia subtila a focului, de energii si informatii volitive, integrare in mediu (anturaj), vointa. De ea depinde vointa, autocontrolul, autoritatea si respectul de sine.
Dezechilibrul acestei chakre poate cauza teama, lipsa de incredere in sine, intimidare, incapacitate de a avea incredere in altii, lipsa de respect de sine sau de autocontrol, teama de asumare a responsabilitatii sau de a lua decizii in ceea ce priveste propria persoana, accent exagerat pus pe putere sau recunoastere. La nivel de sanatate, proasta functionare poate genera tulburari digestive, ulcer gastric, indigestie, anorexie, bulimie, diabet, probleme intestinale, artrita.

Anahata Chakra

A patra chakra Anahata (chakra inimii) este asezata in centrul pieptului, pe orizontala inimii, pe stern. Pe corpul fizic apare colorata in verde cu puncte roz. Este in relatie cu Venus si are ca reprezentare simbolica un hexagon. Este chakra iubirii, a afinitatii, a compasiunii si a grijii fata de celalalt. Face legatura dintre cei trei centri inferiori - fizici si emotionali - si cei trei centri superiori - mentali si spirituali. Ea este poarta ce conduce la suflet. Este legata de energia subtila a aerului, energii si integrare in mediul personal, protectii, responsabilitate, de iubire neconditionata, de intuitie, vindecare, incredere.

Dezechilibrul acestei chakre poate genera mahnire, dificultati legate de iertare, resentimente, pretentii in ceea ce priveste judecatile de valoare, egoism, amaraciune, incapacitate de a darui dragoste altora si propriei persoane, ostilitate si exces de spirit critic, incapacitate de a primi iubire. La nivel de sanatate, proasta functionare poate duce la boli cardiovasculare, instabilitate emotionala, tulburari de respiratie, astm, alergie, cancer pulmonar, pneumonie, cancer mamar, dureri de mijloc, de umeri sau in regiunea superioara a spatelui.

Vishuddha Chakra

A cincea chakra Vishuddha (chakra laringelui) este asezata la baza gatului. Apare colorata in azuriu. Este in relatie cu Mercur si are ca reprezentare simbolica un cerc. Este chakra comunicarii, a inspiratiei a manifestarii personale. Este legata de energia subtila a eterului, energii si informatii de integrare in mediul social, integrare sociala superioara (culturala, intelectuala), intuitie, comunicare, comportament, inteligenta pura.

Dezechilibrul acestei chakre poate genera dificultati in manifestarea personala: timiditate, incapacitate de a exprima adevaratele sentimente, ganduri si convingeri, incapacitatea de a apara propria pozitie, probleme in urmarirea propriilor visuri. La nivel de sanatate, proasta functionare poate duce la dificultati de comunicare sau vorbire, balbaiala, dificultati ale tiroidei, ganglioni inflamati in zona gatului, afectiuni ale gingiei si ale gurii, laringite, dureri cronice in gat, depresie.

Ajna Chakra

A sasea chakra Ajna (chakra celui de-al treilea ochi) se afla pe frunte, la 2,5 cm mai sus de zona unde se impreuneaza sprancenele. Este chakra vizualizarii, a imaginatiei si a pespicacitatii. Apare colorata in albastru inchis pana la indigo. Este in relatie cu Jupiter si are ca reprezentare simbolica o sfera. Este centrul clarviziunii, al intuitiei, al intelepciunii, al viziunii personale. Este legata de energii si informatii inalte de cunoastere, de putere mentala, centru de comanda, viziunea despre viata, vizualizare, imaginatie, intuitie si vindecare. Ne da de stire cand o persoana se gandeste la noi, aceasta forma fiind de telepatie.

Dezechilibrul chakrei genereaza teama de autoevaluare, refuz de a invata din experientele de viata, lipsa intelegerii spirituale, paranoia si anxietate. La nivel de sanatate, proasta functionare poate produce afectiuni oculare, tumori cerebrale, dureri de cap, cheaguri de sange, tulburari neurologice, surditate, orbire, atacuri de apoplexie, probleme ale coloanei vertebrale, lipsa capacitatii de concentrare, confuzie mentala, probleme cu sinusurile, dificultati de invatare.

Sahasrara Chakra

A saptea chakra Sahasrara (chakra coronara) este asezata in crestetul capului, in zona cunoscuta ca "moalele capului". Apare colorata in alb intens, cu tenta spre violet sau uneori auriu intens. Este in relatie cu Soarele si are ca reprezentare simbolica o sfera multidimensionala. Este chakra "intelegerii" sau a intuitiei pure, cea cu care vedem scopul cel mai inalt al vietii noastre. Este legata de cunoasterea divinului, de intuitie pura, de energii si informatii superioare de existenta si puritate, intelepciune, extaz.

Acest centru aduce relatia cu divinitatea, si cand aceasta relatie nu exista nu inseamna ca s-a dezechibrat Sahasrara chakra, ci ca nu este folosita. Aici este altfel decat la celelalte chakre. Cine ajunge sa-si foloseasca acest centru nu se poate situa nicicum in postura de a-l dezechilibra, pentru ca acest lucru nu este posibil. Nefolosirea acestei chakre duce la incapacitatea de a avea incredere in viata, incapacitatea de a vedea viata intr-o perspectiva mai larga, lipsa inspiratiei, dificultati legate de umanitarism, deruta, incapacitate de a lua decizii, pierderea liberului arbitru, absenta credintei. La nivel de sanatate, inactivitatea acestei chakre poate duce la probleme ale scheletului, cancer osos, probleme cerebrale, tulburari genetice, boli ale sistemului muscular si nervos, boli fatale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu