miercuri, 8 iunie 2011

PUTEREA GANDULUI NOSTRU

1. Adevărata bogăţie se află in propria fiinţă. Acolo trebuie sa căutaţi implinirea celor mai arzatoare dorinţe.
2. Marele secret al tuturor geniilor din toate epocile este capacitatea extraordinara de a intra in contact cu puterile subconstientului lor si de a le folosi corespunzător. Şi dumneavoastră puteţi să faceţi la fel.
3. Subconstientul cunoaşte rezolvarea oricarei probleme. Daca ii sugerati inainte de a adormi: “Doresc sa ma trezesc la ora 6”, el vă va trezi exact la aceasta ora.
4. Subconstientul este creatorul corpului vostru si ii sta in putere sa vindece orice boală. Sugestionati-l in fiecare seară cu ideea unei sanatati perfecte si el, fiind servitorul vostru fidel, se va supune.
5. Orice gand constituie o cauza si orice situaţie reprezintă un efect.
6. Dacă doriţi să scrieti o carte, o minunată piesa de teatru, sa tineţi conferinte inspirate, sugestionati-vă subconstientul cu putere, din tot sufletul, si el va v-a raspunde cu siguranta.
7. Sunteţi asemenea unui capitan ce-si conduce vaporul. Trebuie să dati ordine potrivite (sugestii si imagini mentale)subconştientului care controleaza si guverneaza
toate experienţele vieţii voastre.
8. Nu spuneţi niciodată: “Mi-e imposibil” sau “Nu am mijloace să…”
subconstientul va prelua aceste sugestii si va face astfel incat să nu aveţi banii sau să nu puteţi face ce v-aţi propus. Afirmaţi mereu: “Imi sta in puteri să fac orice datorita subconstientului meu.”.
9. Legea ce stă la baza intregii manifestări este legea credinţei. Credinţa este gandul permanent intreţinut in mod constient. Respingeţi cu fermitate orice gand că cineva sau ceva v-ar putea face rău. Aveţi incredere in uriasa putere a subconstientului de a vă vindeca, inspira, revitaliza si imbogati.
10. Schimbaţi-vă radical, in sens benefic, modul de a gandi; numai in acest fel veţi influenţa pozitiv destinul.

Trebuie să învăţaţi să folosiţi creator uriaşa forţă mentală de care dispuneţi.
Activitatea mentală, după cum ştim, este structurată pe două niveluri: cel conştient sau raţional şi cel subconştient sau iraţional. Pentru a gandi, vă folosiţi de mentalul conştient;
astfel, toate gandurile penetrează în subconştient, care le ascultă fidel şi manifestă exact situaţiile sau stările psihice corespondente acestor ganduri. Subconştientul este sediul emoţiilor, dorinţelor, sentimentelor şi trăirilor latente în om; este însăşi forţa creatoare în fiinţa umană. Dacă nutriţi ganduri benefice veţi avea parte numai de bine, dar dacă veţi gîndi în mod nearmonios, chiar negativ, atunci se vor manifesta mereu doar forţe negative.
Conştientul şi subconştientul
Pentru o înţelegere cît mai corectă a fenomenelor ce se petrec în mintea noastră, vom asemăna mintea cu o grădină. Dumneavoastră sunteţi grădinarul, care plantează în tot cursul zilei diferite seminţe (gandurile întreţinute în subconştientul propriu). Ceea ce acum semănaţi în subconştient veţi recolta ca efecte mai tîrziu, în corpul şi destinul dumneavoastră.
De aceea, începeţi prin a semăna ganduri de pace, de bucurie, de bunăvoinţă şi prosperitate. Meditaţi în linişte şi plini de aspiraţie asupra acestor calităţi, acceptaţi-le în mod plenar în mentalul conştient, adică în cel care raţionează. Continuaţi să cultivaţi cu perseverenţă aceste minunate ganduri - seminţe şi veţi culege o recoltă bogată.
Subconştientul vostru este asemenea unui sol, ce hrăneşte orice fel de seminţe, fie ele bune sau rele. Credeţi că agricultorii culeg struguri din mărăcini sau smochine de pe scaieţi? Orice gînd este o cauză şi orice acţiune este un efect. De aceea, este esenţial să ne dirijăm gandurile, astfel încat să nu creem decît fenomene benefice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu