vineri, 30 decembrie 2011

ANUL NOU 2012

ANUL DRAGONULUI DE APA SI SANATATEA

Anul chinezesc viitor va incepe pe 23.01.2012 si se incheie pe 9.02.2013 corespunde anului DRAGONULUI DE APA

Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevazute si de provocari, dar pe care elementul APA le va mai domoli. Va semana adeseori cu o furtuna pe mare, intensa, apriga, plin de valuri mari, dar care trece ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Trebuie sa evitam gesturile bruste, nebunesti, pentru ca Dragonul le poate amplifica si mai mult energia negativa. Luptele pentru putere vor fi la ordinea zilei, conflictele intre adversary pot fi periculoase, de aceea trebuie sa evitam tensiunile si contradictiile, pentru ca pot denatura!

E un an al inceputului, al curajului si initiativei, deci este bine sa pornim pe cai noi, nebatatorite, pe cont propriu. Este un an benefic celor care vor sa schimbe ceva, sa porneasca pe alt drum decat pana acum, sa incerce domenii nemaincercate! Este un an al pionierilor, al, temerarilor, al celor cu spirit eroic, al deschizatorilor de drumuri, dar care trebuie sa-si tina sub control agresivitatea si impulsivitatea. Este anul celor care vor sa-si depaseasca limitele, sa incerce altceva decat tot ce au facut inainte,

E o perioada buna pentru cei care vor se se descatuseze, sa iasa din anonimat, sa lupte cu propriile temeri si inhibitii. E un an in care nu vom suporta usor rutina, nici banalul, nici monotonia, de aceea avem nevoie permanent de ceva nou si atractiv la orizont. Daca nu ni se ofera mereu provocari, le vom cauta singuri, dar trebuie sa le alegem cu cap, nu sa ne aventuram nebuneste sau orbeste spre perspective periculoase, deoarece este si un an al gesturilor riscante!

Poate fi un an tensionat in relatia cu lumea, scandalurile pot aparea de la orice, razboaiele de la nivel micro pana la nivel macro pot fi frecvente. Este anul in care vom dori sa ne afirmam, sa iesim in frunte, sa ne remarcam, ca atare este un an benefic celor cu veleitati de lider sau celor care vor sa iasa in fata pentru prima oara prin realizari deosebite sau prin acte de curaj.

Poate fi si anul multor greseli care au la origine impetuozitatea, graba, agresivitatea, furia, lipsa de masura si de cumpatare, nervozitatea, tupeul.

E un an al conflictelor, in care fiecare trebuie sa invatam sa reactionam echilibrat la conflicte, dispute si contradictii, pentru a nu le transforma in motiv de razboi cu ceilalti. Un gest necugetat din acest an poate avea efecte distructive, ca atare trebuie sa avem grija sa chibzuim serios orice pas!

Un an de APA este FAVORABIL celor nascuti in ani de:
APA - care se simt in largul lor intr-un an de apa
LEMN - care vor prospera si vor evolua intr-un an de apa
METAL - care vor sti sa se puna bine in valoare intr-un an de apa

Un an de APA este DEFAVORABIL celor nascuti in ani de:
FOC - care nu vor mai avea aceeasi energie sau pot canaliza energia in directii distructive
PAMANT - care nu vor sti sa beneficieze de sansele bune ale unui an de apa

Un an DRAGON este BENEFIC pentru cei nascuti in:
ANUL SOBOLANULUI - mai ales SOBOLAN DE APA (1972), DE LEMN (1924, 1984), DE METAL (1960)
ANUL MAIMUTEI - mai ales MAIMUTA DE APA (1932, 1992), LEMN (1944, 2004), METAL (1980)
ANUL CALULUI - mai ales CAL DE APA (1942, 2002), LEMN (1954), METAL (1930, 1990)
ANUL TIGRULUI - mai ales TIGRU DE APA (1962), LEMN (1974), METAL (1950)

Un an DRAGON este DIFICIL pentru cei nascuti in:
ANUL CAINELUI - mai ales CAINE DE FOC (1946) si CAINE DE PAMANT (1958)
ANUL CAPREI - mai ales CAPRA DE FOC (1967) si CAPRA DE PAMANT (1979)
ANUL BIVOLULUI - mai ales BIVOL DE FOC (1937, 1997) si BIVOL DE PAMANT (1949)

Intr-un an de APA trebuie sa punem in prim plan trasaturi precum: blandete, sensibilitate, receptivitate, bunatate, maleabilitate, intelegere, compasiune, dragoste, deschidere sufleteasca.

Intr-un an DRAGON trebuie sa avem curaj de a actiona, de a incepe, de a porni lucruri noi, sa ne canalizam corect energiile, sa evitam disputele periculoase si riscurile, nervii si graba.

SANATATEA IN 2012
2012 este declarat de medicina din China ca Anul Dragonului de Apă. Dar apa este asociată cu rinichii. Deci 2012 este anul rinichilor. Este superbă înlănţuirea de metafore pornită din filozofia medicală a chinezilor, care numesc rinichii izvorul de energie, izvorul de sănătate al organismului. Terapeuţii chinezi susţin că orice terapie trebuie să înceapă şi să se încheie cu rinichii. Tot medicina din China numeşte rinichiul fântâna vieţii.

Medicul primar doctor Teodor Coldea explică terapiile din China legate de rinichi.

Organul gentleman
Chiar medicina clasică a găsit o metaforă pentru rinichi. A denumit rinichiul cel mai gentleman organ, un boier, fiindcă are o lăudabilă generozitate: cedează din energia lui atunci când alte organe se află în sărăcie energetică. Terapeuţii chinezi susţin că, până nu se echilibrează rinichii, tot organismul este dezechilibrat. Iarna, rinichiul se află în maximum de energie. Teama, frica, emoţiile dezechilibrează rinichii. Starea rinichilor o simţi după gradul de frică pe care o avem. Bolnavii de rinichi sunt fricoşi, temători. Cei cu probleme la rinichi nu au curaj, nu au claritate în minte. Limpezimea creierului, conştientizarea, dar şi o parte din subconştient, toate acestea ţin de rinichi. De altfel, cei dominaţi de ură, pesimiştii au în jurul lor o aură care nu lasă să pătrundă decât gândurile rele, întunecate. Oamenii cu aură energetică pozitivă emană unde reconfortante şi pentru cei din jur. Rinichii sunt legaţi şi de structura osoasă, aşa susţin terapeuţii din China. Astfel, cei cu reumatism, cu osteoporoză nu trebuie să neglijeze rinichii. Urechea, deci auzul şi echilibrul, are legături cu rinichii. Ecou al rinichilor se aude şi în organele genitale, în uter, în ovare, în prostată. Şi fiindcă ne aflăm în iarnă şi frigul afectează meridianele rinichiului.

Fricoşilor şi laşilor le "scârţâie" rinichii
Relaţia dintre inimă şi rinichi este o relaţie de dominare. Dar excesul de energie în rinichi slăbeşte inima şi invers. E de menţionat că prezintă importanţă punctul Marea Sângelui asupra căruia acupunctura acţionează. Deci are treabă pe punctul aflat la două degete deasupra genunchiului, în interior. Când doare acest punct, se strică şi formula sângelui. Rinichiul reglează şi unul din cei doi timpi respiratorii. În afară de acupunctură, pentru rinichi, în anul ce vine, e bine să nu uităm de plante cu efecte în această direcţie: coada şoricelului, coada calului, lemnul dulce, mesteacănul, urzica, toate bune pentru rinichi. Gustul sărat echilibrează rinichii. Dar nu sare în exces! În materie de gust, acrul e favorabil ficatului, amarul inimii, dulcele pancreasului, săratul rinichilor, picantul plămânilor. După ce fac acupunctură pentru rinichi, unor oameni le dispar frica, deficitul de curaj. Voinţa ţine de energia rinichilor. Încăpăţânaţii au un exces de energie în rinichi, în timp ce nehotărâţii suferă de o sărăcie la nivelul energiei rinichilor.

Rinichii au treabă şi cu fertilitatea
Păi, dacă 2012 este Anul rinichiului sună ca o veste bună şi pentru cei care-şi doresc copii. Şi asta pentru că medicina din China consideră că rinichii se amestecă cu efect pozitiv şi în fertilitate. Rinichiul drept răspunde de fertilitatea femeii, în timp ce rinichiul stâng e responsabil de fertilitatea bărbatului. Medicul primar doctor Teodor Coldea, unul din campionii acupuncturii şi terapiilor chinezeşti, explică. În urma unor terapii cu acupunctură o serie de femei au reuşit să rămână gravide. Şi s-au adunat multe, foarte multe probe că rinichiul stâng o ajută pe femeie să ducă sarcina, iar rinichiul drept o ajută să rămână gravidă. S-a mai menţionat faptul că frica, laşitatea şi-au făcut cuibuşor în rinichi. Fricoşii, lipsiţii de curaj au suferinţe la rinichi. Acupunctura aplicată pe punctele rinichilor le-a ajutat şi din acest punct de vedere pe femei, teama le împiedică şi ea să rămână gravide, influenţa asupra fertilităţii era considerabilă pe canalul fricii şi a curajului pipernicit. Terapia prin acupunctură le-a micşorat femeilor neplăcerile izvorâte din tulburările de ciclu, din durerile ce însoţesc ciclul. Acupunctura activează în punctele corespunzătoare rinichilor dând o mână de ajutor bărbaţilor cu probleme la prostată, cu hipertrofie a prostatei. Şi o altă constatare importantă: şedinţele de acupunctură pe punctele rinichilor împiedică revenirea infecţiilor urinare. Acupunctura poate regla prin intermediul rinichilor şi flora din intestinul gros. De altfel, chinezii susţin cu voce apăsată legătura între rinichi şi intestinul gros.

Să nu se uite că plămânul şi intestinul gros sunt responsabile cu imunitatea. Şedinţele de acupunctură pot să fie asociate cu terapia cu plante care influenţeză în bine rinichii: cordiceps şi astragal, veritabile antibiotice naturale, angelica echilibrează nu numai rinichii: ajutând în infecţii urinare şi litiază, dar ajută la funcţionarea corectă a ovarelor. Chinezii susţin că rinichii, ficatul şi pielea au un rol mare în detoxifierea organismului. Şi mai subliniază terapeuţii chinezi că lupta cu tulburările de auz şi echilibru, deci din urechea internă, se dă prin acupunctura pe punctele rinichilor, dar şi ale vezicii biliare şi pe meridianul trei focare.

Durerile de spate, lipsa de putere în picioare, crizele de sciatică trebuie tratate cu acupunctură pe punctele rinichilor. Şi o remarcă suplimentară, femeia are cicluri energetice din 7 în 7 ani, iar bărbaţii îşi schimbă ciclurile energetice din 8 în 8 ani, de aceea se maturizează mai târziu.
(de Florin Condurateanu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu