vineri, 2 decembrie 2011

MOS NICOLAE

Primul Mos Nicolae



Cand ma gandesc la Sagetator, in mintea mea apare chipul jovial al lui Mos Nicolae. Un om usor plinut, impacat cu sinele sau, dar mai ales: un simbol al bunatatii sufletului, al omului care nu mai este capabil sa emita vibratii joase. De asemenea, mai putem remarca si o aura de protectie deosebita: bunatatea emanata de el functioneaza ca un scut protector impecabil. Rautatea lumii nu-l poate atinge.

Mos Nicolae este un Buddha european.

Cine nu si-ar dori sa fie - cel putin din punct de vedere sufletesc si energetic - asemenea lui? Si, care o fi secretul bunatatii si integritatii lui Mos Nicolae? Buna intrebare.

Ca sa gasim raspunsul, ne propunem sa calatorim in trecutul ancestral al mosului. Primul Mos Nicolae era un om ca noi toti, motivat de o dorinta arzatoare de a infaptui Binele in jurul sau. Dar nu toate actiunile sale s-au soldat cu victorie. Nu tot ce si-a propus s-a transformat in realitate, asa cum si-ar fi dorit el. La un moment dat, s-a aflat la o rascruce: nu stia cum sa-si continue viata, nu stia daca mai merita statutul de Mos Nicolae sau nu. Fiindca realizase ca nu este impecabil, si oricat de mult isi dorea sa se identifice cu Binele, actiunile si sentimentele sale nu atinsesera inca perfectiunea. Insa, zabatandu-se asa la acel punct de rascruce al vietii sale, i-au venit trei idei salvatoare.

Prima dintre ele s-a referit la ura. Primul Mos Nicolae si-a propus, nici mai mult, nici mai putin, sa uite tot ceea ce inseamna ura. A doua idee era una mai simpla: s-a resemnat si s-a impacat cu sinele. S-a acceptat asa cum era si a acceptat realitatea din jurul sau, exact cum aceasta s-a prezentat in fata ochilor sai. A incetat lupta si a semnat tratatul de pace cu el insusi si cu lumea inconjuratoare. Era o idee simpla dar foarte importanta. A treia idee era si mai interesanta. Primul Mos Nicolae si-a programat mentalul intr-un mod formidabil, meditand asa: “de astazi, ma voi gandi ca toti oamenii ma iubesc!”

Nu stim cat timp a trecut, cat timp a fost nevoie ca el sa exerseze cele trei idei. Cert este ca a reusit. A uitat cu prisosinta, pana si cuvantul ura. Impacarea cu sinele si cu restul lumii s-a produs instantaneu. Iar al treilea gand a functionat ca o programare extraordinara: gandindu-se cu incredere ca oamenii il iubesc - si bineinteles si el iubindu-i la randul sau - si a treia idee a devenit o realitate palpabila. Astazi, nu exista om pe aceasta planeta care sa nu se gandeasca cu drag la el.

Calitatile lui Mos Nicolae - jovialitate, bunatatea sufletului, aura de protectie energetica - sunt practic ale Sagetatorului. Daca vrem ca acestea sa devina realitate si in vietile noastre, trebuie sa repetam experienta primului Mos Nicolae. Sa ne reamintim cum a procedat el:
- a inceput sa iubeasca oamenii si sa nutreasca dorinta de a infaptui Binele in jurul sau;
- s-a impacat cu el insusi;
- si-a propus sa uite intelesul cuvantului “ura”;
- a inceput sa faca o programare mentala a celor din jur, crezand cu prisosinta ca il iubesc.
Cand a reusit sa uite de ura, rautatea celor din jur nu l-a mai putut atinge. Faptul ca in sufletul lui nu s-a mai gasit vreo urma a acestui sentiment era primul pas spre extraordinara protectie energetica de care se bucura si in prezent.

Al doilea pas important spre realizarea acestui scut era semnarea tratatului de pace cu el insusi si cu restul lumii.

Al treilea pas era programarea mentala - “ceilalti ma iubesc”. Bineinteles, nici aceasta n-ar fi functionat daca el n-ar fi nutrit sentimente frumoase in directia celorlalti. Iubirea lui Mos Nicolae pentru ceilalti oameni era o conditie esentiala ca programarea mentala nascocita de el sa devina o reusita.

Iata secretul iubirii, accesat prin povestea lui Mos Nicolae: nu este suficient sa iubim - trebuie sa fim absolut convinsi ca si ceilalti ne iubesc. Ce mai ramane de facut? Sa punem in practica ideile lui. Atata timp cat Soarele ne ajuta, activand vibratiile Sagetatorului, putem exersa exercitiile inventate de primul Mos Nicolae.

Sa dea Domnul ca Sfintele Sarbatori care urmeaza sa aduca daruri deosebite in sufletele noastre!
Articol scris de Fidelia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu