marți, 2 octombrie 2012

Horoscop săptămânal 1-7 octombrie 2012


Mihaela Dicu

1 October 2012

„Avem credinţa că ne cârmuim destinul, dar el e pururi cel ce ne mână” „Jacques fatalistul şi stăpânul său”, de Denis Diderot (Balanţă, 5 octombrie 1713)

Săptămâna 1-7 octombrie aduce mai multe schimbări de registru:

- Venus trece din Leu în Fecioară – miercuri, 3 octombrie, ora 9:59

- Mercur trece din Balanţă în Scorpion – vineri, 5 octombrie, ora 13:35

- Saturn trece din Balanţă în Scorpion – vineri, 5 octombrie, ora 23:34

- Marte trece din Scorpion în Săgetător – sâmbătă, 6 octombrie, ora 6:20

Toate aceste schimbări fac ca intervalul următor să fie foarte viu şi activ, supus mai multor modificări de situaţie şi tonalitate, să se constituie într-o perioadă de tranziţie, cu toate înnoirile şi dezechilibrele pe care le presupune aceasta. Peisajul este instabil, animat şi, probabil, destul de surprinzător, pentru toate semnele zodiacale, fiindcă atât de multe deplasări de forţe este imposibil să nu se răsfrângă într-un fel sau altul asupra fiecăruia dintre noi.


În toată această vânzoleală planetară, Jupiter rămâne imobil, ca o stâncă în jurul căreia văluresc apele. A ajuns în punctul de staţionare. Conform calculelor matematice, staţionează joi, 4 octombrie, dar practic stă pe loc toată săptămâna, ţintuit la 16°22 în Gemeni – nu se clinteşte. În maiestuoasa lui imobilitate, Jupiter atrage atenţia asupra domeniilor pe care le patronează: justiţie, legislaţie, învăţământ universitar, administraţie (inclusiv guvern), religie, comerţ exterior sau import-export, comerţ en gros, turism. Sau asupra trăsăturilor de caracter care stau în subordinea sa: demnitate, onestitate, respectabilitate, justeţe, înţelepciune, generozitate, moralitate, spiritualitate, simţ social, dar şi lipsă de măsură, lăcomie, megalomanie, ostentaţie, aroganţă, falsitate, ipocrizie, necinste.

Poziţia poate avea o relevanţă anume pentru Gemeni, în special, apoi pentru cariera Fecioarelor, relaţiile Săgetătorilor, căminul Peştilor, şi, în linii mari, pentru banii Taurilor şi Scorpionilor, cunoaşterea şi drumurile Berbecilor şi Balanţelor, iubirile şi copiii Vărsătorilor, popularitatea şi susţinătorii Leilor, sănătatea Racilor şi Capricornilor.

O altă constantă, dar o constantă în mişcare, este conjuncţia Mercur-Saturn. Aspectul exact se împlineşte pe 5 octombrie la ora 12:44, la 29°56 Balanţă. Dar cele două planete sunt în orbul de toleranţă toată săptămâna (şi o bună parte din săptămâna viitoare) şi trec „de mână” din Balanţă în Scorpion, la o distanţă de doar 10 ore. Conjuncţia este relevantă pentru comunicare, transporturi, masmedia, comerţ, tranzacţii, schimburi, bursă, învăţământ. Nu prea este de bun augur, cu atât mai mult cu cât schimbă macazul dintr-un semn într-altul – poate să aducă surprize, incidente şi accidente diverse, blocaje care glisează dintr-un domeniu într-altul.


Dar de departe cea mai importantă manevră astrală a săptămânii este intrarea lui Saturn în Scorpion.

Balanţele pot să pună şampania la rece, fiindcă au ce sărbători: scapă de o povară de care s-ar fi lipsit bucuroase în ultimii trei ani. Scorpionii pot începe să se pregătească psihic, fiindcă povara se mută în spinarea lor pentru următorii trei ani.

Laolaltă cu Balanţele pot răsufla a uşurare şi Berbecii, Racii şi Capricornii – o parte din presiunea suportată de semnele cardinale se risipeşte.

Se relaxează relaţiile Berbecilor, cariera Capricornilor, căminul Racilor. Intră în probe şi încercări cariera … Dar hai să o luăm sistematic. Mai întâi un copy-paste uşor adaptat din cartea mea „Primul pas spre horoscop”



„Preluat de romani din panteonul grecesc, unde purta numele de Cronos, Saturn este regele titanilor şi patronul agriculturii şi al timpului. Nu are o faimă grozavă, ceea ce este de înţeles, dat fiind ca legendele spun că şi-a castrat tatăl, pe Uranus şi şi-a mâncat fiicele şi pe fiii cei mari, Poseidon (Neptun) şi Hades (Pluto), ca nu cumva aceştia să-l răstoarne de la putere. L-ar fi mâncat şi pe cel mic, Jupiter (Zeus), dacă soţia, exasperată, n-ar fi pus la cale o stratagemă pentru a-şi salva odrasla. Crescând în secret şi prinzând puteri, Jupiter şi-a eliberat fraţii din pântecul monstruosului părinte şi împreună l-au întemniţat pe vecie în Tartar.

Paloarea plumburie, prea puţin optimistă, dimpreună cu efectele negative pe care le dezvoltă, i-au făcut pe astrologii din străvechime să-l numească pe Saturn „Marele Malefic”. Dar Saturn are şi o serie de caracteristici constructive, utile, complexe, atent studiate în ultimul secol, care i-au determinat pe astrologii moderni să-i mai atribuie încă un nume: „Marele Învăţător”.

Latura întunecată a lui Saturn este asociată cu restrângerea gradelor de libertate, pesimismul, obstacolele, amânările, încercările, boala. În acest sens poziţia lui arată în ce sectoare ale vieţii experimentăm cele mai mari frustrări sau inhibiţii.

Latura constructivă a lui Saturn este asociată cu structura, durabilitatea, cristalizarea, profunzimea, prudenţa, strategia, răbdarea. În acest sens, poziţia lui arată deopotrivă domeniile în care putem construi solid, unde putem acţiona cu maxim de perseverenţă şi înţelepciune.

Privind lucrurile puţin mai filozofic, Saturn reprezintă destinul, derularea acestuia conform legilor cauzei şi efectului (…) indică lecţia de viaţă esenţială pe care trebuie să o înţelegem şi să ne-o însuşim.” „Primul pas spre horoscop. Planete și asteroizi în semne”, de Mihaela Dicu, Polirom 2008.

La final, iată, pentru fiecare zodie în parte, unde este de aşteptat să apară restricţiile, încercările şi lecţiile saturniene în perioada octombrie 2012 – septembrie 2015

Berbec: venituri din surse colaterale, parteneriate, burse, moşteniri, sponsorizări, donaţii, afaceri, investiţii, împrumuturi; relaţii cu băncile, fiscul şi alte instituţii financiare

Taur: cuplu, colaborări, asocieri, contracte, rivalităţi, competiţii, procese

Gemeni: slujbă, subalterni, colegi, muncă, obligaţii, sănătate, igienă, animale

Rac: copii, dragoste, sex, aventură, risc, speculaţii, creativitate, timp liber, distracţii, sport

Leu: cămin, locuinţă, imobiliare, proprietăţi, bunuri de patrimoniu, familie, părinţi, trecut

Fecioară: fraţi, vecini, intelect, comunicare, documente, negocieri, drumuri, vehicule

Balanţă: bani, câştiguri regulate, cheltuieli, economii, resurse, valori

Scorpion: constituţie, înfăţişare, vitalitate, sănătate, energie fizică, viaţă, în general

Săgetător: demersuri şi preocupări secrete, subconştient, creativitate, protecţie împotriva pericolelor ascunse (duşmani, boală, uneltiri), dependenţe.

Capricorn: prieteni, protectori, susţinători, proiecte, acţiuni de grup, imagine, popularitate

Vărsător: carieră, ambiţie, prestigiu, succes, distincţii, statut social, reputaţie

Peşti: voiaje, străinătate, legături la distanţă, studii, cultură, spiritualitate

Vă ţin pumnii! Având Ascendentul în Balanţă, eu sunt dintre cei care pun şampania la rece

PS: Da, prognozele sunt valabile şi în funcţii de Ascendent, nu doar de semnele natale. Cine nu şi-l ştie, îl poate calcula aici: http://alabe.com/freechart/

(sursa www.catchy.ro)

Un comentariu: