joi, 2 februarie 2012

ASTRELE IN FEBRUARIE 2012

Aspecte planetare importante in februarie 2012
Luna Februarie a acestui an incepe cu cateva evenimente astrologice importante. In primul rand este vorba de intrarea lui Neptun in Pesti, adica in zodia pe care o guverneaza si unde va petrece un sejur de 13 ani. Trecerea lui Neptun in domiciliu marcheaza inceputul unei perioade optime pentru sporirea empatiei, linistii interioare, a iubirii nestingherite, dar si a izolarii, a introspectiilor si/sau a cresterii consumului de alcool si stupefiante. Neptun a fost descoperit in 1846 cand se afla in Varsator. A intrat in Pesti in 1847 “pregatind” terenul pentru schimbarile “revolutionare” din 1848. In acelasi an plin de aspiratii inalte de eliberare si de schimbare de mentalitate, Saturn se afla si el in Pesti, “decretand” noi legi de manifestare divina pe Pamant. Ca si in acest an, in 1848 Uranus se afla in tranzit prin Berbec.

Al doilea eveniment important se produce incepand cu 7 februarie cand Saturn intra in miscare aparent retrograda, de pe ultimul grad al Balantei. Marele Intelept al Zodiacului formeaza pana la sfarsitul lunii un trigon cu Neptun si Chiron din Pesti. Aceasta relatie armonioasa dintre cele doua planete majore, favorizeaza clarificarea unor situatii cu anumite persoane din viata noastra, eliberarea de confuzie, iluzii sau asteptari. Este important sa fim constienti de proiectiile pe care le-am facut pe oamenii din jurul nostru, in special pe cei pe care ii credeam foarte importanti in viata noastra. Eliberarea completa vine prin iertare, acceptare si iubire. Si, incepand cu noi insine, ne va fi mai simplu sa aplicam iertarea si iubirea si in relatie cu ceilalti.

Tot pe 7 februarie are loc si aspectul exact de Luna Plina in Leu. Opozitia luminariilor activeaza casele a IV-a si a X-a, a familiei si a sufletului, respectiv a carierei si a statutului social. Este o Luna Plina a emotiilor puternice, a sentimentelor curate si elevate pe care le manifestam in relatia cu membrii familiei. Putem constientiza ca fericirea lor este la fel de importanta ca si aspiratiile personale in sectorul carierei. Atmosfera degajata de acasa ne da energia necesara pentru a infrunta orice tip de problema ar putea aparea la serviciu. In partea sa intunecata, acest aspect poate arata o nemultumire legata de problemele de la serviciu, posibile conflicte cu o femeie aflata pe o pozitie mai inalta in scara ierarhica.

Prima jumatate a lunii Soarele merge “mana in mana” cu Mercur prin Varsator, favorizand formarea, manifestarea si exprimarea gandurilor de vibratie inalta, conversatiile elitiste, dar si petrecerile sau adunarile publice. Relatia armonioasa pe care o au cu Axa Nodurilor lunare in prima saptamana, favorizeaza transformarea constienta a problemelor de comunicare din trecut, si, implicit, conturarea unui nou sistem de principii si valori, mai optimiste si care vizeaza grupuri mari de oameni, societati sau asociatii umanitare sau umanitatea in general. Energiile solare si mercuriene “lucreaza” impreuna la o revolutie individuala. Nemultumirea fata de trecut este prezenta, dar ajuta la constientizarea obiceiurilor de manifestare ale fiecaruia in parte.

Pe 8 februarie Venus intra in Berbec. Micul Benefic in acest sector de “inceput” da tonul la “distractie”. Este drept ca dorinta de a cuceri va fi mare si, fie ca ne dam seama, fie ca nu, vom cauta fiecare dintre noi in parte, sa incepem activitati sau programe care sa ne aduca placere intr-un mod egoist. Doamnele si domnisoarele vor incepe “pregatirile de primavara” si este posibil sa cheltuie agoniselile pe noi tinute inflorate, in timp ce domnii se vor “arunca” in achizitionarea unor accesorii electronice, de inalta tehnologie. Cata vreme Venus va fi in apropierea lui Uranus, este posibil sa auzim de o “explozie” de operatii estetice, intrucat Micul Benefic este raspunzator de frumusete si de estetica, in timp ce Uranus guverneaza si operatiile chirurgicale. Cei care au mai putina incredere in aceasta interventie abuziva, isi pot propune sa inceapa programe de slabire, de infrumusetare, de sport. In general, orice care poate aduce un plus imaginii personale.

Din 14 februarie Mercur intra in Pesti, unde se afla in “exil” (deci energiile sale sunt diminuate), zodie pe care o traverseaza in urmatoarele doua saptamani. In aceasta perioada, cu un accent pe primele zile cand Mercur este in apropierea lui Neptun, vom tinde sa traim sentimentul confuziei mentale. Ne va fi greu sa luam hotarari, nestiind care va fi cea mai buna varianta pentru noi si proiectele noastre. Dar este o perioada excelenta pentru meditatie si pentru “relaxarea” mentala. Orice preocupare de natura spirituala este recomandata. Izolarea si introspectia sunt doua variante pentru evitarea unor bruiaje mentale din partea “realitatii” exterioare univeruslui propriu. Intre 21 si 26 februarie Mercur se afla in opozitie cu Marte retrograd din Fecioara. In aceste zile este important sa nu cautam explicatii logice pentru anumite evenimente din viata noastra, ci sa cautam sa actionam in directia in care ne este indicat sa o facem. Sa nu incercam sa opunem rezistenta mediului si conjuncturilor. Sa evitam sa cautam vinovati sau, in extrema cealalta, sa cautam sa fim salvatorii tuturor.

Din 14 februarie se desface opozitia Saturn retrograd in Balanta si Jupiter si Lilith din Taur. Acest lucru ne mai usureaza “trierea” prietenilor, amicilor si cunoscutilor. Nu vom mai tine langa noi oameni despre care doar aveam impresia ca ne fac bine sau ne faceau sa ne simtim bine, constientizand ca binele respectiv ni-l putem face si singuri, cu putin mai multa atentie la nevoile personale. Pe de alta parte, asa cum spuneam si la inceputul aticolului, Saturn va avea doar o relatie armonioasa cu Neptun pana la sfarsitul lunii cand incepe sa se formeze o opozitie cu Venus aflata pe ultimile grade in Berbec.

Pe 19 februarie si Soarele se muta in Pesti, iar pe 21 se formeaza conjunctia luminariilor, adica Luna Noua in Pesti. Incepand cu acest moment sunt favorizate activitatile spirituale, aspiratiile pentru o viata mai buna, elevata, in armonie cu Divinitatea. Este important sa ne concentram pe comunicarea directa cu Dumnezeu si cu Ierarhiile Superioare. Intuitia, telepatia si alte fenomene “extrasenzoriale” gasesc teren propice pentru formare sau accentuare. Cursurile de gen sunt recomandate, in egala masura cu pelerinajele la locuri sfinte, la manastiri sau alte lacasuri de cultural-spirituale de inalta clasa.

Soarele in Pesti, la inceput de tranzit este in conjunctie cu Neptun si cu Chiron, dar in relatie tensionata cu Axa Nodurilor Lunare. Conjunctia favorizeaza visele si dezvoltarea capacitatilor extrasenzoriale. Dar Careul in T cu Nodurile Lunare ne determina sa fim atenti la calitatea viselor si a sperantelor, si sa incercam sa nu le “incorsetam si sa nu le conditionam. Adica sa nu cerem sa se intample intr-un anumit timp si in anumite conditii. Pentru ca pentru Pesti Timpul nu exista, asa cum nici spatiul nu este bine delimitat si nici conditiile nu sunt foarte clare. Soarele in Pesti este mobil, pluteste intre real si imaginar, intre Pamant si Cer, intre individualul lumesc si individualul Divin.

de Andreea Talmazan(Revista AstroText feb 2012)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu