marți, 6 martie 2012

Horoscop săptămânal 5-11 martie 2012

“Imaginaţia stăpâneşte lumea”, spune Napoleon, poate cel mai inventiv geniu politico-militar din toate timpurile. Tot de pe palierul genialităţii, exprimată de astă dată într-o manieră intelectual-creativă, Einstein dezvoltă subiectul, păstrând însă esenţa: “Am destul din firea unui artist, pentru a mă inspira din plin din propria-mi imaginaţie. Imaginaţia este mai importantă decât cunoaşterea. Cunoaşterea este limitată. Imaginaţia înconjoară lumea”.

Îmi vin în minte tot felul de idei despre ce-ar trebui să scriu – nici nu ştiu cu ce să încep. Probabil că este efectul conjuncţiei Mercur-Uranus, aflată la lucru zilele astea. Influenţa ei electrizează neuronii, face sinapsele să scapere de agerime, stimulează curiozitatea, provoacă ingeniozitatea, aduce soluţii şi opinii originale, pune la cale strategii iscusite, naşte intuiţie şi inspiraţie. O astfel de conjuncţie găsim în harta natală a Agathei Christie, cu ale ei 66 de intrigi poliţiste, una mai ingenioasă decât cealaltă, a lui Omar Sharif, evocat aici mai mult în calitate de campion de bridge decât de actor, sau a maestrei de şah Elisabeta Polihroniade Descoperirea Troiei s-ar putea să datoreze mult unei scântei iscate de conjuncţia Mercur-Uranus din harta lui Schliemann, iar Coco Chanel şi Christian Dior nu ar fi creat ce-au creat dacă n-ar fi fost însemnaţi la naştere de aceeaşi conjuncţie…

Să profităm aşadar de conjuncţia Mercur-Uranus în următoarele săptămâni şi să ne lăsăm mintea să zburde, să zămislească, să descopere, să născocească. Da, în următoarele săptămâni, fiindcă în loc să dureze doar preţ de câteva zile, ca de obicei, acum va dura mult mai mult – Mercur va începe să retrogradeze în curând chiar în preajma lui Uranus, aşa că, în loc de o singură conjuncţie, vom avea parte de trei conjuncţii succesive, una pe 5 martie, alta pe 18 martie şi a treia pe 22 aprilie! Preţ de aproape 2 luni, Mercur se va afla în orbul de influenţă al conjuncţiei cu Uranus! Aspectul ar putea fi atenuat sau atipic în perioada 23 martie -17 aprilie, cât timp Mercur se va întoarce în Peşti, Uranus fiind în Berbec. Este însă posibil ca astrele să lucreze împreună şi în acel interval, fiindcă ciclul retrogradării lui Mercur trebuie privit în ansamblu şi fiindcă protagoniştii nu se îndepărtează prea mult unul de altul. Aşadar…

Cei mai inspiraţi vor fi Berbecii, căci conjuncţia se formează în zodia lor. Pot fi însă atinşi de inspiraţie şi Vărsătorii, Leii sau Săgetătorii. Iar dacă nu le vin idei, precis au parte de informaţii interesante sau de veşti importante. Fecioarele pot să dezlege un mister sau să aibă o revelaţie, Peştii să aibă intuiţii de zile mari, iar Gemenii să strălucească în faţa celorlalţi prin replică sau ingeniozitate. De fapt, oricare dintre noi poate să strige „Evrika!” sau măcar să murmure „Asta e!” cu referire la o problemă mai mult sau mai puţin importantă care-i preocupă.


Atenţie, însă, căci conjuncţia Mercur-Uranus nu are doar efecte pozitive – poate la fel de bine să predispună la nervozitate şi nerăbdare, la reacţii bruşte sau decizii hazardate, la incidente diverse şi la accidentări. Nimeni nu este scutit, aşa că prudenţă… deşi evenimentele în care este implicat Uranus sunt de obicei impredictibile şi inevitabile.

La nivel macro, conjuncţia Mercur-Uranus se poate solda pe de-o parte cu descoperiri ştiinţifice, progrese intelectuale şi dezvoltări pozitive în sfera comerţului şi a mijloacelor de comunicare, iar pe de altă parte, cu greve, perturbări neaşteptate în zona poştei, telefoanelor, internetului, presei, învăţământului şi transporturilor, cu pene de curent, accidente, instabilitate bursieră, surprize diverse care pică din senin.

Cea mai frumoasă veste a săptămânii este legată de intrarea lui Venus în Taur. Luni, pe 5 martie, la 12:25, Venus va păşi în zodia ei de domiciliu, unde va rămâne până pe 3 aprilie. Vestea este îmbucurătoare din două motive: fiindcă Venus se simte bine în Taur, unul dintre cele două semne pe care le stăpâneşte (celălalt este Balanţa) şi fiindcă în Taur îl întâlneşte pe Jupiter! Venus este supranumită Mica Benefică, iar Jupiter, Marele Benefic – fiecare dintre cele două planete în parte are o influenţă aducătoare de şansă, bunăvoinţă şi optimism, iar alăturarea lor este una dintre cele mai fericite configuraţii astrologice posibile.

Venus şi Jupiter oferă deja un splendid spectacol pe cerul de seară, care reflectă şi vizual simbolistica lor benefică. Conjuncţia lor poate fi admirată toată luna dacă privim către vest, cele două benefice înfăţişându-ni-se în deplina lor măreţie: Venus va străluci la magnitudinea de -4,3, iar Jupiter va sclipi la magnitudinea de -2,2!

Aşadar, putem să sperăm în acţiunea protectoare şi aducătoare de oportunităţi a conjuncţiei Venus-Jupiter. Ea va aduce, în mod sigur, o rază de soare într-un domeniu sau altul al vieţii oricăruia dintre noi. Cel mai mult Taurilor, bineînţeles! Pe toate planurile: optimism, dragoste, succes, bani, cadouri, distracţii şi altele asemenea. Berbecilor le promite reuşită financiară, Gemenilor bucurii secrete sau protecţie providenţială, Racilor, popularitate şi izbândă în proiecte de grup, Leilor avansare, renume şi recunoaştere, Fecioarelor împliniri în studii, călătorii sau în relaţiile la distanţă, Balanţelor bani suplimentari, noroc privind investiţiile, moştenirile sau sponsorizările, Scorpionilor şansă în dragoste, căsnicie, colaborări, competiţii sau procese, Săgetătorilor satisfacţii legate de muncă şi sănătate, Capricornilor bucurii parentale, dragoste şi plăceri senzuale, Vărsătorilor mulţumiri domestice, noroc în chestiunile aferente sediilor şi proprietăţilor, iar Peştilor negocieri şi drumuri avantajoase, veşti bune, beneficii prin activităţi intelectuale, discurs sau putere de convingere.

Ca o concluzie, perioada este animată şi în general domneşte o atmosferă degajată, binevoitoare şi încrezătoare, dar nu suntem scutiţi de surprize neplăcute.

Să nu-l uităm nici pe Marte, care este în continuare retrograd, predispunând la un comportament atipic în materie de iniţiativă, acţiune, decizie, combativitate, agresivitate. Şi care se dă şi el în spectacol pe bolta cerească în această perioadă – aflat la cea mai mică distanţă de pământ, are o magnitudine de -1,2 şi străluceşte magnific pe direcţia cuprinsă între est şi nord. Iar strălucirea lui roşie vrea adrenalină!…
(Mihaela Dicu - www.catchy.ro)

5 March 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu