joi, 1 martie 2012

Horoscopul săptămânii 27 februarie – 4 martie 2012

Platon considera că cele patru virtuți cardinale sunt prudența, cumpătarea, dreptatea și curajul. Cu prudența pusă pe primul loc!

De fapt, prudența este cea care pregătește terenul stabil pe care pot evolua celelalte trei. Căci, așa cum bine spunea boier Alecu Paleologu, “Prudenţa este arta de a controla riscul”.

De prudență avem și noi nevoie săptămâna asta… Cu două opoziții, una între Soare și Marte și alta între Venus și Saturn, ne așteaptă zile complicate. Iar lucrurile se petrec, să nu uităm, pe fondul unui careu Uranus-Pluto și în perioada de retrogradare a lui Marte.

Nu toate intențiile sunt rele – Marte, Jupiter și Pluto încearcă oarecum să facă o piramidă în semne de pământ, adică să construiască ceva, să clădească, să fondeze. Dar cu Marte retrograd, fie terenul este șubred, fie nu există suficientă forță, fie nu este o bună coordonare.

Luna fiind în Taur, în aceeași zodie cu Jupiter, începutul de săptămâna este posibil să debuteze într-un climat pașnic și optimist. Dar nu trebuie să ne facem mari speranțe, căci, chiar dacă vor deveni perfecte abia în weekend, cele două opoziții sunt active pe parcursul întregii săptămâni și pot să ne facă vraiște oricând planurile, banii sau relațiile.

Opoziția Soare-Marte se produce pa axa Fecioară-Pești și poate să aducă agresivitate, conflicte și tot felul incidente. Sub o astfel de configurație, lumea tinde să se grăbească, să nu aibă răbdare, să acționeze fără să gândească, să ia hotărâri la nervi sau sub imperiul pasiunii. De obicei, hotărâri proaste. Există o senzație de urgență, de necesitate: simți că trebuie să faci cutare lucru acum, coûte que coûte. Agitație, dorință de a întreprinde ceva, orice, bine sau rău, nu conteaza, dar numai să stârnești reacții, să-ți consumi adrenalina…

Mulți sunt pe picior de război, sunt arțăgoși și abia așteaptă o provocare pentru a sări la bătaie sau măcar pentru a trage o ceartă zdravănă. Alții se trezesc pur și simplu agresați, sunt implicați în accidente, se rănesc sau se aleg cu vreo infecție, inflamație sau alt episod medical acut. Cei mai norocoși încasează doar o doză zdravănă de stres – au atâtea pe cap, încât nu mai știu pe unde să scoată cămașa. Protagoniștii preferați ai acestei ”distracții” sunt, evident, Fecioarele și Peștii. Pot fi, însă, atinși și Gemenii și Săgetătorii, Racii și Capricornii. Balanțele și Berbecii pot avea neplăceri de sănătate. Dar oricare dintre noi poate avea parte de turbulențe marțiene într-un domeniu sau altul al vieții.

În mod normal, opoziția Soare-Marte dă efecte spectaculoase, dar de scurtă durată sau fără prea mare impact. Însă, fiindcă acum Marte este retrograd, este nevoie de… prudență
Opoziția Venus-Saturn nu dă efecte la fel de percutante, dar este purtătoare de frustrări și neplăceri relaționale. Poate fi legată de blocaje și ghinioane, de răceală, lipsă de înțelegere și empatie, suferință, neîncredere, accese de gelozie sau posesivitate. Și atinge nu doar relațiile maritale sau sentimentale, ci și pe cele de asociere, de colaborare sau amiciție. Și poate avea influență înclusiv asupra banilor (ca și cea cea Soare-Marte de altfel, căci la multe nesăbuințe aducătoare de pagubă se pot deda oamenii când îi ațâță astrul cel roșu). Opoziția Venus-Saturn se întâmplă pe axa Berbec-Balanță, deci îi privește mai ales pe Berbeci și Balanțe, dar îi necăjește și pe Raci, Capricorni, eventual pe Săgetători și Gemeni. Oricare dintre noi poate încerca o insatisfacție sufletească, vreo amărăciune legată de alte subiecte de interes în afară de cele relaționale sau financiare. Taurii și Scorpionii este bine să-și supravegheze sănătatea.

Ambele opoziții au caracter conflictual și se pot potența una pe alta. Sfârșitul de săptămână este cu deosebire riscant (cuvântul de ordine: prudență!) La sfârșitul săptămânii nu numai că se perfectează aspectele în discuție, dar se mai formează și o pernicioasă opoziție Lună-Pluto! Cireașa de pe tort – o cireașă amară…

*şarpele şi oglinda sunt simbolul prudenţei în artă

Mihaela Dicu(www.catchy.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu